“Kassam Tugayları sadece Filistin’in değil Ümmetin onurudur”

“Kassam Tugayları sadece Filistin’in değil Ümmetin onurudur”

Mısır’ın, Hamas askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları'nı terör örgütleri kapsamına almasına tepkiler gelmeye devam ediyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Hamas sözcülerinden Husam Bedran, kararının üzüntü verici olduğunu belirtti.

Mısır mahkemelerinin İzzeddin El-Kassam Tugayları'nı terör örgütü gören kararından sonra bir açıklama yapan Hamas sözcülerinden Husam Bedran, mahkemenin aldığı kararın üzüntü verici olduğunu, kararın herkesten çok kararı verenlere bir kötülük olduğunu söyledi.

 

Sina’da Mısır ordusu ve polisine karşı yapılan saldırılardan Kassam Tugayları'nı sorumlu tutan Mısır cuntasının mahkemeleri, İslami Direniş Hareketi’nin (Hamas) askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları'nı ‘terör örgütü’ ilan etti.

 

Husam Bedran yaptığı açıklamada, “Kahire mahkemelerinden birinin Kassam Tugayları'nı terör örgütü gösterme kararı gerçekçi değildir. Bu karar ahlaktan yoksun olduğu gibi, hukuki dayanaklardan da yoksundur.” dedi.

 

Kararın işgal rejimine verilmiş karşılıksız bir hizmet olduğuna dikkat çeken Bedran, ümmetin onuru olan Kassam Tugayları'nın sadece Filistin’de değil, her yerde ümmetin onurunu savunduğunu ifade etti.

 

Öte yandan Hamas’ın önde gelen liderlerinden Salah El-Berdevil, mahkemenin Kassam Tugayları'nı yasaklayıp terör örgütleri listesine almasının tehlikeli olduğuna dikkat çekerek, bunun politik bir karar olduğunu söyledi.

 

El-Berdevil devamla, mahkemenin Sina’daki olaylara karşı gösterdiği tepki sonucu böyle bir karara imza attığını, bu kararın gerçekçi olmadığını, Kassam Tugayları'nın ister Sina’da ister başka yerlerde meydana gelen olaylarla bir ilgisinin olmadığını belirtti. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.