Kassam Tugayları Tel Aviv'de Havalimanını Vurdu

Kassam Tugayları Tel Aviv'de Havalimanını Vurdu

İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in Tel Aviv kentinde bulunan Ben Gurion Havaalanını 2 adet M75 roketiyle vurduğunu duyurdu.

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, siyonist İsrail'in Tel Aviv kentinde bulunan Ben Gurion Havaalanını 2 adet M75 roketiyle vurduğunu açıkladı. Düzenlenen saldırıda 8 İsrail askerinin öldüğü bildirildi.

KENTTE SİRENLER ÇALDI

İzzeddin el-Kassam Tugayları'ndan yapılan açıklamada havaalanının roketlerle vurulduğu ve kentte sirenlerin çaldığı ifade edildi.

İSRAİL HABER KANALI SON DAKİKA GEÇTİ

Daha önce güvenlik gerekçesiyle pek çok havayolu şirketi İsrail'e uçuşları geçici olarak durdurmuştu. ABD'nin de benzer karar alması ülke içinde tartışmalara yol açmış, yasak kalkmıştı. İsrail i24 kanalının son dakika bilgisi olarak geçtiği habere göre Tel Aviv’de kırmızı alarm verildi. Kentte sürekli siren sesleri duyuluyor.

GAZZE'DE ÖLÜ SAYISI 700'Ü GEÇTİ

Öte yandan Gazze'de görevini fiilen sürdüren eski Filistin Hükümeti sağlık bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra ise "İsrail'in Gazze'ye dün düzenlediği hava ve kara saldırılarında çoğunluğu kadın ve çocuk 81 Filistinli hayatını kaybetti, 526 kişi yaralandı" dedi.
Kudra, saldırıların başladığı 7 Temmuz'dan bu yana ölen Filistinli sayısının 732'ye, yaralananların sayısının ise 4 bin 590'a yükseldiğini söyledi.

İsrail'in saldırılarında yaklaşık 80 evin yıkıldığını ifade eden Kudra, "Hastaneye getirilen cenazelerin çoğu parçalanmış durumda. Saldırılarda evler doğrudan hedef alınıyor" diye konuştu.

Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. İsrail, olayların ardından 7 Temmuz'da "Koruyucu Hat" adı altında Gazze'ye havadan, 17 Temmuz Perşembe akşamı da karadan saldırıya geçmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler