Yetimler Vakfı'ndan Gazze'ye yardım seferberliği

Yetimler Vakfı'ndan Gazze'ye yardım seferberliği

Yetimler Vakfı, 83 gündür siyonist vahşetin her türlüsünün yaşatıldığı ve her yönden ablukanın uygulandığı Gazze'ye yardım ulaştırmak için seferber oldu.

Dünyanın birçok ülkesinde yardım faaliyeti yürüten Yetimler Vakfı, siyonist vahşetin soykırıma dönüştüğü Gazze'ye yardımlarını sürdürüyor.

Hayırseverlerden topladıkları yardımları Gazzeli Müslümanlara ulaştırmak için 7 Ekim'den bu yana çalışmalarını sürdüren Yetimler Vakfı, süreç içerisinde her gün düzenli olarak sıcak yemek dağıtımı, battaniye, günlük proje yardımları, gıda kolisi, kırmızı et dağıtma ve ambulans yardımlarının ardından şimdi de binlerce aileye ulaştırılmak üzere gıda paketleri gönderiyor.

Bu kapsamda, Yetimler Vakfı'ndan bir heyet yardımları bizzat koordine etmek üzere Mısır'a gitti.

İstanbul'dan Mısır'a giden Yetimler Vakfı yetkililerinden Mehmet Ali Aysu ve Memduh Emek, hareket etmeden önce havaalanında yaptığı açıklamada, Gazze'de 83 gündür süren saldırılarda ailelerini kaybeden yetimlere umut olmak için yola çıktıklarını belirtti.

"Gazze'deki Filistinli kardeşlerimizin bize ihtiyacı var"

"Gazze'deki Filistinli kardeşlerimizin bize ihtiyacı var" diyen Vakıf yetkilisi Aysu, "7 Ekim'den bu yana Filistin'deki mazlum kardeşlerimizin yanında olmak için Yetimler Vakfı olarak seferber olduk ve siz hayırseverlerin bize teslim ettiği emanetleri ulaştırmaya çalışacağız. Şimdi hem gönderdiğiniz emanetlerin durumunu hem de göndereceğiniz emanetlerle ilgili plan ve program yapmak için Mısır'a gideceğiz. Mısır'dan gönderilecek yardımları bizzat yerinde tespit edip Filistinli kardeşlerimize göndereceğiz. Bize emanet edilenleri yerine ulaştırmak için elimizden geleni yapacağız. Allah (Celle Celaluhu) hayırseverlerin hepsinin hayırlarını kabul eylesin." temennisinde bulundu.

Sabah saatlerinde Mısır'ın başkenti Kahire'ye ulaşan Yetimler Vakfı heyeti, daha sonra yardım sevkiyatlarının yapılacağı Gazze sınırına yakın İsmailiye kentine geçti.

İsmailiye'deki depolarda doldurulan binlerce gıda paketini bizzat yerinde kontrol eden heyet, Gazzeli mazlumlara ulaştırılmak üzere gıda kolilerinin hazırlanmasına yardımcı oldu.

Büyük bir depoda, Gazze'ye gönderilmek için hazırlanan gıda kolilerinde bulunan malzemelerin özellikle orada ihtiyaç duyulan malzemelerden oluştuğuna dikkat çeken Vakıf yetkilileri, kolilerin tırlar aracılığıyla Gazze'ye ulaştırılacağını kaydetti.

"Gazze ve Mescid-i Aksa özgür olana kadar kardeşlerimizin cihadının yanında olacağız"

Gazze'ye yapacakları yardımlar hakkında bilgiler veren Yetimler Vakfı Yetkilisi Mehmet Ali Aysu, Gazze ve Mescid-i Aksa özgür olana dek yardımlarının süreceğini söyledi.

Aysu, "Şu anda Mısır'ın Gazze'ye en yakın şehri olan İsmailiye'deyiz. Malumunuz 7 Ekim'den sonra yaklaşık 83 gündür Gazze'de Müslümanlar şehit ediliyor, Gazzeli çocuklar şehit ediliyor, evleri başlarına yıkılıyor ve Gazze adeta açık hava hapishanesine döndü. İnsanlar su bulamıyor, yiyecek bulamıyor, içecek bulamıyorlar. Biz de buna duyarsız kalmadık, hayır sahipleriyle birlikte Gazzeli kardeşlerimizin yanında olmak için kampanyalar başlattık ve Gazzeli kardeşlerimize 7 Ekim'den bu yana elhamdülillah elimizden geldiğince gıda kolileriyle, içeceklerle, battaniyelerle, ambulanslarla yardım etmeye devam ediyoruz. Gazze özgür olana, Mescid-i Aksa özgür olana kadar biz o kardeşlerimizin cihadının yanında olacağız. Bunun için Mısır'a geldik, şu anda gıda kolilerimizi hazırladık, birazdan hazırlanan gıda kolileri paketleyip tırlarla Gazze'ye doğru uğurlayacağız. Rabbim bu hayırda bulunan bütün kardeşlerimizden razı olsun." ifadelerini kullandı.

"Kolilerde bulunan gıdalar orada ihtiyaç duyulan malzemelerden oluşuyor"

Yardım çalışmalarını Gazze'deki Yetimler Vakfı'nın gönüllü temsilcileri ile koordineli bir şekilde yürüttüklerini aktaran Vakıf yetkililerinden Memduh Emek, hazırlanan kolilerde bulunan gıdaların bizzat Gazze'de ihtiyaç duyulan yiyecekler olduğunun altını çizdi.

Emek, şöyle konuştu:

"Yetimler Vakfı olarak şu an buradayız. Bizzat kendimiz geldik, kolilemeyi yapıyoruz, hayır sahiplerinin kalbi rahat olsun, bizzat kendimiz işin başındayız. İnşallah birazdan bu malzemeleri tırlara yükleyip göndereceğiz. Oraya yetişinceye kadar da işin takipçisi olacağız. Allah hayır sahiplerinden razı olsun." (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.