Katar Emiri Şeyh Temim Ankara'ya geldi

Katar Emiri Şeyh Temim Ankara'ya geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şeyh Temim'i Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda askeri törenle karşıladı. Karşılama töreninde MİT Müsteşarı Hakan Fidan da vardı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad El Sani'yi Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda resmi törenle karşıladı.

Katar ve Türk bayraklarını taşıyan atlı süvarilerce Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın önündeki caddede karşılanarak, protokol kapısına getirilen Emir Şeyh Temim'i, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Saray'ın ana giriş kapısında karşıladı.

Erdoğan ve Temim'in tören alanındaki yerlerini almasının ardından, 21 pare top atışı eşliğinde iki ülke milli marşları çalındı. Emir Temim, Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Tören Kıtası'nı denetledi ve Türkçe "Merhaba asker" diyerek selamladı.

İki ülke heyetlerinin takdiminin ardından Erdoğan ve Emir Temim, merdivenlerde Türkiye ve Katar bayrakları önünde el sıkışarak, basın mensuplarına poz verdi. Karşılama törenine Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Türkiye'nin Doha Büyükelçisi Ahmet Demirok ve Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalın katıldı.

Baş başa ve heyetlerarası görüşmelerin ardından Erdoğan ve Katar Emiri Şeyh Temim, görüşmelerde mutabık kalınan konulardaki anlaşmaların imza törenine katılacak. Türkiye ile Katar arasında Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyinin tesisi hakkındaki Ortak Siyasi Bildiri’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Katar Emiri Temim arasında imzalanması öngörülüyor. 

BİRLİKTE CUMA NAMAZINA GİTTİLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Katar Emiri Hamad El Sani, Cuma namazını birlikte kıldı. Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda gerçekleştirdikleri baş başa ve heyetlerarası görüşmeye Cuma namazı için ara veren Erdoğan ve Temim, aynı makam aracıyla Diyanet İşleri Başkanlığının yanındaki Ahmet Hamdi Akseki Camisi'ne geçti.

Camiye gelişlerinde Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez tarafından kapıda karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Temim, Cuma namazını birlikte kıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Katar Emiri Temim, namazın ardından yine aynı makam aracıyla Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na geçti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler