Katar’da bulunan cumhurbaşkanı açıklamalarda bulundu

Katar’da bulunan cumhurbaşkanı açıklamalarda bulundu

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani’nin davetlisi olarak resmî ziyarette bulunmak üzere Katar’da bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

KATAR-Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani’nin davetlisi olarak resmî ziyarette bulunmak üzere Katar’da bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Katar'da Emir Şeyh Temim ile Emirlik Divanı'nda gerçekleştirdiği baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar Emiri Temim ile gerçekleştirdiği ikili ve heyetler arası görüşmelerin çok verimli geçtiğini belirterek, bundan sonraki sürece yönelik ne gibi adımlar atılacağının kararlarını aldıklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kararların hayata geçirilmesi için ilgililerin bundan sonraki süreçte görüşmelerini daha da yoğunlaştıracağını belirterek, “Katar'ın, Türkiye’deki reel yatırımlar noktasında hassasiyetlerinin daha da artacağını görüyorum. İnanıyorum ki bu adımlar Türkiye ve Katar arasındaki ekonomik ilişkilerimize adeta bir zirve adım mahiyetinde olacaktır” dedi.

Kültürel noktada da 2014 yılı sonu ve 2015 yılı başı itibarıyla “Türkiye – Katar Kültür Yılı” olarak ilan edildiğini ve iki ülkede birçok etkinlik gerçekleştirileceğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ticari noktadaki adımlarımız, müşterek yapacağımız yatırımlarımız bundan sonraki süreçte çok daha farklı gelişecek. Ama hepsinden öte bugün attığımız en önemli adım; O da Türkiye ve Katar arasında Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey oluşturulmasına yönelik adımdır. Bu adıma yönelik dışişleri bakanlarımız çalışmalarını yapacaklar. Ben talimatını vereceğim gibi, aynı şekilde Sayın Emir de talimatını verecek. İnşallah Sayın Emir’in Türkiye’ye yapacağı resmî ziyarette de imzalarını atmış olacağız” dedi.

Açıklamasının ardından otelde kendisini bekleyen Katar’da öğrenimlerine devam eden Türkiyeli öğrencilerle sohbet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, onlarla fotoğraf çektirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.