Katar'dan Filistin'e 480 milyon dolarlık yardım

Katar'dan Filistin'e 480 milyon dolarlık yardım

​Katar, Batı Yaka’da ve Gazze Şeridi’nde yaşayan Filistinlilere destek için 480 milyon dolar tahsis ettiğini açıkladı.

Katar Haber Ajansı’nca yayınlanan habere göre, Katar Emiri Şeyh Temim Bin Hamed Âl Sani, Batı Yaka ve Gazze Şeridi’nde yaşayan Filistinliler için 480 milyon dolar tahsis edilmesi talimatı verdi.

Katar Dışişleri Bakanlığında yapılan açıklamada, 300 milyon doların Filistin Yönetimi’nin sağlık ve eğitim projelerine, 180 milyon doların da acil insani yardımlara, Birleşmiş Milletler’in Filistin’deki programlarını desteğe ve özellikle mübarek Ramazan ayında ve yazın sıcağında Filistinlilere daha iyi elektrik hizmeti verilebilmesi için tahsis edildiği belirtildi.

Uluslararası topluma seslenilen açıklamada, içinde bulunduğu insani krizi aşması için Filistin halkına destek çağrısında bulunuldu.

Açıklamada, Filistin halkına yapılan yardımın Katar ve Filistin halkları arasındaki dini kardeşlik ve Araplık bağlarının gereği olduğu kaydedildi.

Filistin ekonomisinin zayıflığının sebebi olarak yıllarca karşı karşıya kaldığı krizlere ve zorluklara işaret edilen açıklamada, eğitim ve sağlık gibi hizmetlere sahip olmanın her Filistinlinin en doğal hakkı olduğuna vurgu yapıldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.