Katı atık tesisine Mersin Barosu’ndan tepki

Katı atık tesisine Mersin Barosu’ndan tepki

Mersin’in Bozyazı ilçesinde yapılmak istenen Katı Atık Bertaraf Tesisi’nin doğaya zarar vereceği iddia edilirken Mersin Barosu karara tepki gösterdi.

Akdeniz Katı Atık Yönetim Birliği tarafından Mersin’in Bozyazı ilçesi Tekeli Gözce köyü dere boyu bölgesinde yapılması planlanan Katı Atık Bertaraf Tesisleri’ne, Mersin Barosu tepki gösterdi.

Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen, konuyla ilgili yaptığı yazılı basın açıklamasında, söz konusu tesisin altyapısı olmayan Gözce Köyü içme ve sulama suyunun kirlenmesine ve tarımın zarar görmesine neden olacağını ifade etti.

“Ayrıca tesisin bölge halkının ürettiği ürünlere, özellikle salatalık ve sebzeye, vereceği zararlar telafisi imkansız zararlara neden olacaktır” ifadelerine yer verilen açıklamada Antmen, altyapısı olmayan bu yörede, sızıntı sularının içme suyuna karışacağını ve insan sağlığına zarar vereceğini belirtti.

Bozyazı'da 200 dönüm alana yapılacak Düzenli Çöp Depolama Alanı’nın, bu bölgedeki korunması gereken doğal orman alanlarını da yok edeceğini ve bölge ekolojik sistemini bozacağını ileri süren Antmen, “Düzenli çöp depolama alanı iç turizmimizi etkileyecek, bölge ekonomisine zarar verecektir. Katı Atık Bertaraf Tesisi (çöplükte) oluşacak koku hakim rüzgarların etkisiyle çevreye yayılarak, çevre sağlığının bozulmasına neden olacaktır. Bu güzel bölgede yapılacak Katı Atık Bertaraf Tesisi böyle kurulması insanların sağlıklı bir çevrede yaşama hakkının elinden alınmasıdır. Anayasal bir hak olan bu hakların elinden alınan Bozyazı ve Gözce halklarının yanında olacağız ve gerekli davaları Çevre Komisyonumuzda değerlendirerek gerekli girişimlerde de bulunacağız” dedi.         (İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.