Katil İsrail için şok iddia

Katil İsrail için şok iddia

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'den İsrail'in Gazze operasyonuna sebep olan ölü bulunan 3 İsrailli ile ilgili şok sözler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, İsrail'in Gazze'ye saldırılarına ilişkin, "O İsrailli gençleri kaçıran Filistin değildi, Hamas değildi. O birlik hükümetinin önünü kesmek yine Filistinlilerin birbirleriyle mücadele etmesini sağlamak amacıyla bunu yaptılar" dedi.

Şahin, AK Parti Yenice İlçe Başkanlığının bayramlaşma programındaki konuşmasında, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'a "birlik hükümetinden vazgeçin" diye açıklama yaptığını hatırlattı.

Daha önce Filistinli Müslümanların ikiye bölünmüş halde olduğunu, bunlardan birisinin Filistin Kurtuluş Ordusu, diğerinin de Hamas olduğunu ifade eden Şahin, "Bunlar bir araya geldiler. Daha önce birbirleriyle mücadele ediyorlardı. Bu durum İsrail'in de işine geliyordu. Çünkü böl, parçala ve yut taktiği var onlarda. Baktılar ki bunlar bir araya geliyorlar, aralarındaki husumeti bir tarafa bırakmışlar ve birlikte bir hükümet kurmaya karar vermişler. Bu İsrail'i çileden çıkarttı" diye konuştu.

İsrail'in, "Bunların üzerine bomba yağdıracağım ama bir bahane lazım" dediğini vurgulayan Şahin, "3 tane İsrail'li genç kayboldu ve daha sonra ölüleri bulundu. Dediler ki 'tamam Filistin yaptı.' İsrail'li bir gazeteci 'bu cinayeti Hamas işlemedi, Gazze ve Filistin'e bomba yağdırmak için birileri işledi' diyerek itirafta bulundu. O İsrailli gençleri kaçıran Filistin değildi, Hamas değildi. O birlik hükümetinin önünü kesmek yine Filistinlilerin birbirleriyle mücadele etmesini sağlamak amacıyla bunu yaptılar" ifadesini kullandı.

Şahin, sözlerine şöyle devam etti:

"Demek ki Müslümanlar aralarındaki sorunları halledip bir araya geldiğinde karşı tarafı rahatsız ediyor. Bu birlik bu sıkıntıları yenecek ve ortadan kaldıracak bir adımdır. Mutlaka 1.5 milyarlık İslam alemi bir araya gelmeli, sorunlarını çözmeli ve birlikte hareket etmeyi başarmalıdır."

Şahin, Yenice ilçesine hükümet olarak çok büyük yatırımlar yaptıklarını örnekler vererek anlattı.
Daha sonra Yortanpazarı beldesine geçen Şahin, burada partisi tarafından düzenlenen bayramlaşma programına katılarak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ilçeden birincilik beklediklerini kaydetti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler