Katil İsrail üç Kassam liderini şehid etti

Katil İsrail üç Kassam liderini şehid etti

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, önde gelen liderlerinden Raid el-Attar, Muhammed Ebu Şemmale ve Muhammed Berhum'un İsrail'in düzenlediği saldırıda hayatını kaybettiğini duyurdu

Katil İsrail'in Gazze'de düzenlediği saldırılarda Kassam Tugaylarının lider kadrosundan üç kişi şehid oldu. Kassam ölen liderlerin ismini Raid el-Attar, Muhammed Ebu Şemmale ve Muhammed Berhum olarak açıkladı.

ÖLÜ SAYISI ARTIYOR

İsrail'in, ateşkesin bozulmasının ardından Gazze'ye düzenlediği hava saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısının 2 bin 54'e yükseldiği bildirildi.

Gazze'de görevini fiili olarak sürdüren Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Eşref el-Kudra,  ateşkesin bozulmasının ardından bu gece İsrail savaş uçaklarının Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kenti ve çevresine başlattığı hava saldırısında yaralananlardan 3 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi. 

Kudra, saldırıların yeniden başladığı önceki günden bu yana 29 kişinin öldüğünü, 167 kişinin yaralandığını belirtti.

İsrail savaş uçaklarının bu gece Gazze’nin değişik bölgelerine yoğun bombardıman yaptığını, isabet alan birçok binanın kullanılmaz hale geldiğini bildiren Kudra, İsrail'in 7 Temmuz'dan bu yana sürdürdüğü saldırılarında ölenlerin sayısının 2 bin 54'e, yaralananların sayısının da 10 bin 251 olduğunu ifade etti.

İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'da havadan ve denizden, 17 Temmuz'da ise karadan saldırıya geçmişti. Bir ayı aşkın süren saldırılardan sonra Mısır'da gerçekleştirilen müzakerelerde kalıcı ateşkes sağlanamamış, roket atıldığı iddiasıyla İsrail işgal ordusu yeniden Gazze'yi bombalamaya başlamıştı.

NABLUS'TA FİLİSTİNLİLERE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

İsrail işgal ordusunun, Nablus'un güneyinde Filistinlilere sokağa çıkmayı engellediği belirtildi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre İsrail askerleri, Yahudi yerleşimcilerin kullandığı araca kimliği belirsiz kişiler tarafından molotof kokteyli atılması ve bir yerleşimcinin yaralanması sebebiyle Nablus'un güneyindeki Havara bölgesinde Filistinlilerin sokağa çıkmasına yasak getirdi.

Trafik akışını durdurup Filistinlilerin bölgeye giriş ve çıkışına da engel olduğu ifade edilen İsrail askerlerinin, evlere baskın düzenleyip saldırının faillerini aradığı kaydedildi.

İsrail makamlarından sokağa çıkma yasağına ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler