Katılımcılar, Çınar'da yapılan Siyer Sınavını değerlendirdiler

Katılımcılar, Çınar'da yapılan Siyer Sınavını değerlendirdiler

Türkiye geneli gerçekleştirilen Kutlu Doğum Siyer Sınavı Çınar’da da büyük bir coşkuyla gerçekleşirken, katılımcılar kazanıp kazanmamanın çok önemli olmadığını, önemli olanın Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmek olduğunu belirtti.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından her yıl gerçekleştirilen umre ödüllü Kutlu Doğum Siyer Sınavı, 110 merkezde ile beraber Çınar’da yoğun katılım ve coşku ile yapıldı.

İlçe merkezi ve mahallelerinde (köylerinde) 12 merkezde gerçekleşen sınava yaklaşık bin 600 kişi katılım gösterirken, sınava giren katılımcılar kazanıp kazanmamanın çok önemli olmadığını, önemli olanın Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmek olduğunu belirtti.

Siyer sınavına çok çalıştığını belirten Bünyamin Yaşar, “Sınava Çınar’dan katılıyorum, sınav çok iyi geçti, soruları çok güzeldi. Siyer sınavına çok çalıştım, kitabı okudum, kitap da ok güzel bilgiler yer alıyordu. Okuduğum kitaptan birçok şey öğrendim, Peygamber Efendimizin hayatını çok güzel bir şekilde anlatmış.“ dedi.

Çınar’a yaklaşık 25 kilometre uzaklıkta yer alan İncirtepe (Tılaraf)mahallesinden sınava katılan Muhammed Ali Demirel, “Kitap çok güzeldi, çünkü bize Peygamberimizin hayatını anlatıyordu. Kazanıp kazanmamak çok önemli değil, çünkü peygamber Efendimizin hayatını bize öğretiyordu. Bu sınav Peygamberimizin hayatını daha iyi tanımamıza vesile oldu.“ şeklinde konuştu.

Okuduğum siyer sınavı kitabında bilmediği birçok şeyi öğrenmeye fırsat bulduğunu belirten Sema Nur Çaran, “Sınav büyük bir coşku ile geçti. Sınav iyi geçti, soruları kolaydı. Sınava herkesin katılmasını isterdim. Rehber TV’de 90 binin üzerinde kişi sınava girdi. İnşallah birinci çıkarım. Okuduğum siyer sınavı kitabında bilmediğim birçok şeyi öğrenmeye fırsat buldum.“ ifadelerini kullandı.

ÇINARINSESİ

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.