Katledilen Müslüman Espinoza'ya mı ithaf edildi?

Katledilen Müslüman Espinoza'ya mı ithaf edildi?

Amerika'dan katliam emri alarak gelen Selahattin Demirtaş'ın ardından 17 Ekim günü Diyarbakır'a gelen Espinoza'nın geldiği günde Van'da bir Müslüman PKK/HDP'li çetelerce katledilmişti.

DİYARBAKIR - Amerika’dan döndükten sonra HDP/PKK’li çeteleri sokağa çağırarak dindar mütedeyyin halkı hedef gösteren HDP Başkanı Selahattin Demirtaş’ın emrini verdiği eylemler sonrası 40’tan fazla insan katledilmiş ve bu saldırlar da HDP/PKK’nin Marksist Leninist zihniyetine boyun eğmeyen Müslüman Kürd halkı bir bütün olarak ortadan kaldırılmak istendiği ortaya çıkmıştı.

 

Demirtaş  ve HDP’li bazı milletvekilleri ile DBP’li bazı PKK’li siyasetçilerinin kızıştırdığı ve provoke ettiği olaylar sonrası PKK’nin dağdan inen militanları ile beraber vahşi katliamlar işlenmiş, dindar kişiliklerinden dolayı kurban eti dağıtan 4 Müslüman genç saatlerce işkence edildikten sonra linç edilerek katledilmiş, sonra balkondan atılarak üzerinden arabalar ile geçilmiş ve naaşları yakılmıştı.

 

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Adana Konsolosu John L. Espinoza Diyarbakır’da HDP/PKK’li yöneticilerin yaptığı provokatörlük sonrası işlenen katliamlara rağmen 2 gün önce bölgeye gelmiş, Diyarbakır valiliğine yaptığı ziyaret sonrası PKK’nin arka bahçesi konumunda olan STK’ları ziyaret ederek bölgede işlenen cinayetleri ve PKK/HDP’li çetelerin yaptığı katliamları görmezden gelmişti.

 

Adana Konsolosu John L. Espinoza Diyarbakır’da bulunduğu gün Van’da bir Müslüman’ın PKK/HDP’li çetelerce katledilmesi ve bu cinayetin PKK/HDP’li çetenin Diyarbakır’daki uzantılarının aracılığıyla üstlenilerek açıklanması ise, “Van’da katledilen Muhammed Latif Şener’i Espinoza’ya  iyi niyet göstergesi olarak katlettiler” yorumlarına sebep oldu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.