Katliama dört saatlik mola

Katliama dört saatlik mola

Katil İsrail ordu sözcüsü, Gazze Şeridi'nin bazı bölgelerinde 15.00'ten itibaren 4 saatlik ateşkese varıldığını duyurdu

Katil İsrail, Gazze Şeridi'ndeki bazı bölgelere insani yardımların geçişi için 4 saatlik ateşkes ilan etti.

Katil İsrail ordu sözcüsü Avichay Adraee tarafından yapılan açıklamada, karar gereğince, Gazze Şeridi'ne 15:00-19:00 arasında insani yardım geçişine izin verileceği belirtildi.

İnsani yardımların İsrail ordusunun saldırıda bulunduğu bölgelere ulaştırılmasına ise izin verilmeyeceği ifade edilen açıklamada, sivillerin daha önce terk etmeleri istenen bölgelere geri dönmemesi uyarısında bulunuldu.

Açıklamada, söz konusu kuralların ihlaline yönelik girişimlere karşılık verileceği ifade edildi.

HAMAS'TAN TEPKİ: PROPAGADA AMAÇLI

Hamas, çatışma alanlarını kapsamadığı için İsrail'in ilan ettiği 4 saatlik insani ateşkeste yaralıların tahliye edilemeyeceğini belirtti.

Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Ateşkes çatışmaların yaşandığı Gazze Şeridi sınırını kapsamıyor. Bu nedenle yaralılar bundan faydalanamayacak" denildi.

Açıklamada, "söz konusu ateşkesin bir değeri olmadığı ve propaganda amacı taşıdığı" ifade edildi.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde sıcak çatışmaların dışında kalan bölgelere yönelik askeri operasyonlarını 15:00-19:00 arasında durdurduğunu ve insani yardım geçişine izin verileceğini açıklamıştı.

Gazze Şeridi'nde İsrail'in aralıksız devam eden saldırıları nedeniyle özellikle Han Yunus, Beyt Hanun ve Şucaiyye'de arama kurtarma faaliyeti yapılamıyor. Saldırılarda yaralananlar ve hayatını kaybedenler bölgeden çıkarılamıyor.

KATLİAMDA ÖLÜ SAYISI 1.283'YE YÜKSELDİ

 Gazze'de görevini fiilen sürdüren eski Filistin hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, İsrail'in aralıksız devam eden saldırılarında gece yarısından 12.15'e kadar 54 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Kudra, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarının 24'üncü gününde ölü sayısının bin 283'e, yaralı sayısının ise 7 bin 170'e yükseldiğini kaydetti.

İsrail ordusunun, dün gece Filistinli sığınmacıların bulunduğu Gazze'deki Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu'na (UNRWA) bağlı okula düzenlediği bombardımanda 15 kişi hayatını kaybetmiş, en az 100 kişi yaralanmıştı.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıların başladığı günden bu yana 53 İsrail askerinin ve 3 sivilin yaşamını yitirdiğini duyurmuştu. Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları ise 110 İsrail askerinin öldürüldüğünü açıklamıştı.

İKİ YALARI HAYATINI KAYBETTİ

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda yaralanan 2 kişi, Kudüs'te tedavi gördükleri hastanede hayatını kaybetti.

Gazze'ye düzenlenen saldırılarda yaralanan 23 sivilin tedavi gördüğü St. Joseph Hastanesi'ndeki yaralılardan 2'si dün gece yaşamını yitirdi.

Hastane önünde toplanan çok sayıda Filistinli, hayatını kaybedenler için cenaze namazı kıldı. Namazın ardından, ölen 2 Gazzelinin cesedi ambulansla defnedilmek üzere Gazze'ye gönderildi.

Hastane bahçesinde toplanan kalabalık, bu sırada, "Katliamın sorumlusu Sisi", "Diren ey Kassam", "Canımız, kanımız sana feda ey Şehitler" şeklinde sloganlar attı.

Eylemcilerden Abir Zeyyad (37), Gazzeliler ile tek millet olduklarını ve aynı acıyı paylaştıklarını vurgulayarak, "insanların bu şekilde vahşice öldürülmesinin kabul edilemez" olduğunu söyledi.

Gazzelilere destek olmak istediklerini ancak ellerinden gelenin sınırlı olduğundan yakınan Zeyyad, "En azından yetimleri getirmek istiyoruz ama buna da müsaade etmiyorlar" dedi.

Bir başka eylemci Beşar Maşni (27) de İsrail polisinin hastane bahçesinde olay çıkması durumunda Gazzeli yaralıların hastanede tedavisine müsaade etmeyeceği yönünde uyarıda bulunduğuna dikkati çekti. Maşni, "Eylemciler, sadece seslerini duyurmaya çalışıyor" ifadelerini kullandı.

Hastanedeki Gazzeli yaralılardan, Samiye İbrahim Ebu Dakka, Erez Sınır Kapısı'nda İsrailli yetkililer tarafından 11 saat bekletildikten sonra Kudüs'e getirildiğini kaydederek, uçaktan atılan bomba sonucu yaralandığını aktardı.

KATİL İSRAİL ORDUSUNA AĞIR DARBE

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın, Gazze'nin Han Yunus kentinde İsrail özel kuvvetlerinin bulunduğu binaya düzenlediği saldırıda 20 İsrail askerinin öldüğü veya yaralandığı bildirildi.

Kassam Tugayları'ndan yapılan açıklamada, "Direnişçiler, Gazze'nin güneyinde yer alan Han Yunus kentindeki Ferrahin bölgesinde İsrail özel kuvvetlerinden 15-20 askeri, içinde 12 bombanın döşeli olduğu binaya çektikten sonra bombaları patlattı" denildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler