Katliamın ayrıntıları gelmeye devam ediyor

Katliamın ayrıntıları gelmeye devam ediyor

Şırnak’ın İdil ilçesine bağlı Kozluca köyünde HDP’lilerce katledilenlerin yakınlarının hastane önündeki bekleyişi sürerken katliamın ayrıntıları da gelmeye devam ediyor.

İdil’in Kozluca (Xanıké) köyünde yaklaşık bir saat seçim çalışması yapan HDP’lilerin provokatif slogan atıp PKK propagandası yapmaları üzerine çıkan tartışma sırasında köydeki HDP yöneticisi bir kişinin uzun namlulu silahla ateş etmesi sonucu 2 HÜDA PAR üyesi katledildi.

Ağır yaralı olarak Nusaybin Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Muhammed Şerif Şimşek (35) ve A. Celil Talayhan’ın (37) kurtarılamayarak hayatlarını kaybettikleri bildirildi.

Edinilen bilgilere göre, seçim çalışması yapmak için saat 15.30 sıralarında Kozluca köyüne gelen HDP’liler yaklaşık bir saat boyunca propaganda yaptıktan sonra, tahrik edici sloganlar atınca köy halkı HDP’lilerden köyü terk etmelerini istedi. Bunun üzerine çıkan tartışma sırasında KCK davasından cezaevinde yatmış olan Sedat Teber isimli bir kişinin kaleşnikof marka uzun namlulu silahla ateş ederek Muhammed Şerif Şimşek ve A. Celil Talayhan’ı katlettiği belirtildi.

Köyde bir iki ev dışında seçmeni olmayan HDP’lilerin çok sayıda araçla köye gelip bir saat boyunca zılgıt çekip, korna çalarak, provokatif sloganlar atıp halkı tahrik ettikleri ve daha sonra köy meydanında toplanıp halay çekmeleri gerginliğe sebep oldu. Bunun üzerine, köylülerin HDP’lilere halkı tahrik ettiklerini, artık köyden çıkmalarını söylemeleri üzerine çıkan tartışma esnasında Sedat Teber isimli bir HDP’linin 2 HÜDA PAR üyesinin başlarını hedef alarak ateş ettiği ve daha sonra vücutlarının çeşitli bölgelerini de hedef aldığı bildirildi.

Ağır yaralanan Şimşek ve Talayhan, köylüler tarafından en yakın olan Nusaybin Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken saldırının yaşandığı köye gelen asker, katil zanlısı Sedat Teber’i gözaltına aldığı ve ailesini de köyden çıkardığı öğrenildi.

Saldırının duyulmasıyla beraber Şimşek ve Talayhan’ın hastaneye akın eden yakınları ve sevenleri 2 şehidin cenazelerini almak için beklemeye devam ediyor.

Öte yandan Savcının raporunu tamamladıktan sonra cenazelerin otopsi için bu gece Mardin Devlet Hastanesine gönderileceği belirtildi. (İLKHA)










 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.