Katliamlara rağmen İNTİFADA hedefine yol alıyor

Katliamlara rağmen İNTİFADA hedefine yol alıyor

İşgal altındaki Kudüs'te, siyonistlerin Yahudileştirme politikasına karşı ve siyonist sivil çetelerin Mescid-i Aksa'ya saldırması sonrasında başlayan intifada, hedefe doğru yoluna devam ediyor. Buna karşı, siyonist çeteler topraklarını savunan Filistinlil

Filistin'in Kudüs şehrinde, siyonist sivil işgal gücü olan yerleşimcilerin işgal kuvvetleriyle beraber Mescid-i Aksa'ya saldırılarından sonra Eylül ayında başlayan 3. intifada, diğer ismiyle “bıçaklar direnişi” halkın onurlu direnişiyle sürüyor. Öte yandan Yahudileştirme politikasını dayatan siyonistler, halka yönelik saldırılarını da sürdürüyor. Siyonist saldırganlar Filistinli direnişçilerin kimisini katlederken, kimisini de tutukluyor.

Kudüs kentinde bıçaklama eylemi gerçekleştirdikleri ve 4 Yahudi yerleşimciyi yaraladıkları iddiasıyla işgal güçlerinin ateş açtığı iki Filistinli genç kızdan 16 yaşındaki Filistinli kızın şehid olduğu, 14 yaşındaki kızın ise durumunun ağır olduğu bildirildi. Ayrıca, işgal güçlerine bıçaklı saldırı girişiminde bulunduğu iddiasıyla bir Filistinlinin daha şehid edildiği bildirildi. Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, “Batı Şeria'nın Eriha kentine giden yol üzerindeki “El-Hannu'l Ahmar” bölgesinde israil askerleri tarafından vurulan Filistinli Muhammed Mahmud Hasib hayatını kaybetti” ifadelerine yer verildi.

israil GÜÇLERİ 55 GÜNDE 97 FİLİSTİNLİ'Yİ KATLETTİ

siyonist çetelerin, çeşitli bahanelerle 55 günde 97 Filistinliyi katlettiği bildirildi. Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Usame en-Neccar yaptığı açıklamada, “Ekim ayının başından bu yana 9'u kadın 21'i çocuk 97 kişi katledildi” dedi. Neccar, Kudüs, Batı Şeria ve Gazze Şeridi'nde israil güçleri tarafından plastik ve gerçek mermiyle vurulan 3 bin 500 Filistinlinin yaralandığını da kaydetti.

Öte yandan israil Dışişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan yazılı açıklamada ise saldırılarda 20 israillinin öldürüldüğü, 189'unun yaralandığı belirtildi. Filistinliler tarafından 106 saldırı gerçekleştirildiği, bunların 10'unun silahlı saldırı, 12'sinin arabayla çarpma, 74'ünün ise bıçaklama şeklinde olduğu öne sürüldü.

siyonistLER BU ŞEKİLDE SAVAŞ SUÇU İŞLİYOR

Diğer taraftan, işgal rejiminin işlediği insan hakları alanında faaliyet gösteren Kerim Cibran, yaptığı açıklamada, son günlerde bıçaklama eylemi gerçekleştirme hazırlığında olduğu iddiasıyla Filistinlilerin katledildiği birçok olayın gerekçesi olmadığını ve savaş suçu işlendiğini söyledi.

Cibran, Nablus'un güneyindeki Havara askeri kontrol noktasında iki gün önce 16 yaşındaki Filistinli genç kız Eşragat Katnani'nin şehit edilmesi olayını hatırlatarak, bıçaklama eylemi gerçekleştirmek istediği iddiasıyla bir Yahudi yerleşimcinin otomobiliyle genç kıza çarptığını ve daha sonra işgal güçlerinin kasıtlı olarak genç kızı katlettiğini belirtti. Beşeri kayıpların hepsinin savaş suçu sayıldığını söyleyen Cibran, bunun tehlikeli bir gelişme olduğunu ve Filistinlilerin soğukkanlılıkla yargısız infazına kapı araladığını ifade etti.

EKİM AYINDAN BU YANA BİN 500 FİLİSTİNLİ TUTUKLANDI

Filistin Esirler Cemiyeti Başkanı Kadura Faris, yaptığı açıklamada, “israil askerleri, ekim ayının başından bu yana en az bin 500 Filistinliyi gözaltına aldı” dedi. Faris, gözaltı operasyonlarının en çok El-Halil, Kudüs ve Ramallah'ta gerçekleştiğini ifade etti.

Öte yandan siyonist işgal askerleri el-Halil kentinde ana yolları kapatarak evlere ve iş yerlerine baskın düzenliyor. El-Halil Valisi Kamil Hamid, israil askerlerinin el-Halil kenti sakinlerine toplu ceza uyguladığını söyleyerek, “israil hükümeti daha önce hayata geçiremediği planlarını uygulamak için gözdağı vermeye çalışıyor” dedi. Ayrıca, israil ordusundan yapılan yazılı açıklamada, askerlerin gece saatlerinde yaptığı operasyonlarda Batı Şeria'da “arandığı” belirtilen 24 Filistinli'yi gözaltına aldığı kaydedildi.

BATI ŞERİALILARIN SÜRGÜN EDİLMESİ PLANLANIYOR

Diğer taraftan siyonist Başbakan Binyamin Netanyahu'nun, “suça karıştığı” öne sürülen Filistinlilerin ailelerini abluka altındaki Gazze'ye göndermeyi planladığı bildirildi.  Yediot Ahronot gazetesinde yer alan habere göre, israil Savunma Bakanı ve askeri yetkililerle dün bir toplantı yapan Netanyahu, Filistinlilere karşı “bazı güvenlik önlemleri” almayı gözden geçirdi. Haberde, “suça karıştığı öne sürülen Filistinlilerin ailelerini abluka altındaki Gazze'ye göndermenin de” bu önlemler arasında yer aldığı bilgisine yer verildi.

‘KUDÜS İNTİFADASI YOLUNA    DEVAM EDİYOR'

Öte yandan İslâmi Direniş Hareketi (HAMAS) liderlerinden milletvekili Muşir El-Mısri, Kudüs İntifadasının tüm dengeleri ve teorileri geride bıraktığını ve hedeflerini gerçekleştirme yolunda ilerlediğini söyledi. Muşir El-Mısri, işgal yönetiminin 1948'de işgal edilen Filistin topraklarında faaliyet gösteren İslâmi Hareket'i yasa dışı ilan ederek faaliyetlerini yasaklamasının işgal rejiminin sonunu hızlandıracak bir ahmaklık olduğunu ifade etti.

■ MÜCAHİD TEMEL / DOĞRUHABER

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler