Kato Dağı'nda silah ve mühimmat ele geçirildi

Kato Dağı'nda silah ve mühimmat ele geçirildi

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinin Kato Dağı bölgesinde PKK'ye yönelik operasyonda çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

Şırnak Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Beytüşşebap ilçesinin Kato Dağı bölgesinde PKK'ye yönelik yürütülen operasyonda 6 mağara tespit edildiği belirtildi.

Mağaralarda yapılan aramada 176 el bombası, 32 kaleşnikof piyade tüfeği, 57 bin muhtelif mühimmat, 10 adet RPG sevk fişeği, bir adet anti tank mayını ve 10 tüp ile çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirildi.

Böylece 19 Nisan'da başlayan operasyondan bugüne kadar 751 silah, 411 bin 335 muhtelif mühimmat, 5 ton amonyum nitrat ve 76 ton yaşam malzemesi ele geçirilmiş oldu.

Öte yandan, Şırnak'ta geçtiğimiz günlerde askeri helikopterin düşmesi sonucu hayatını kaybeden Tümgeneral Aydoğan Aydın'ın adı, yönettiği operasyona verildi.

İncebel Dağları-Kato Operasyonu'nun, 31 Mayıs'ta Şenoba'da meydana gelen helikopter kazasında 12 silah arkadaşıyla hayatını kaybeden ve operasyonu başından beri yöneten Tümgeneral Aydın'ın adıyla "Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın Operasyonu" olarak anılacağı öğrenildi. (İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.