Kayaklı Koşu Eleme Yarışması başladı

Kayaklı Koşu Eleme Yarışması başladı

Türkiye Kayak Federasyonun faaliyetleri arasında yer alan "Kayaklı Koşu Eleme Yarışması" 17 ilin katılımıyla Bitlis'te start aldı.

Türkiye Kayak Federasyonun faaliyetleri arasında yer alan "Kayaklı Koşu Eleme Yarışması" 17 ilin katılımıyla Bitlis'te start aldı.

Bitlis, kar kalınlığının istenilen seviyede olması, iklim şartlarının elverişli olması kayak sporunun dikkat çektiği illerin başında geliyor. Bitlis Tatvan Karayolu'ndaki tarihi El-Aman Hanı'nda mevkiinde bulunan kayak merkezinde, eksi 10 derece havada düzenlenen yarışmaya 17 ilden 420 sporcu katıldı. 2 gün boyunca yarışmacılar dereceye girmek için ter dökecek.

Yarışmayla ilgili gazetecilere açıklamada bulunan Bitlis Vali Yardımcısı Tamer Kılıç, Bitlis'in bu tür yarışmalara son derece uygun olduğunu hatırlatarak, 16 ilden gelen yaklaşık 700 misafiri ağırladıklarını belirtti.

"Bu tür yarışmaların arzumuz odur ki Bitlis'imize artarak verilmesidir"

Kılıç, "Türkiye Kayak Federasyonunun 2019 yılı programında yer alan kayaklı koşu etap yarışması 16-17 Ocak tarihlerinde burada yapılacaktır. Gördüğünüz gibi El-Aman Hanı mevkisi bu yarışmalar için son derece uygundur. Bugün burada 420 sporcu, teknik ekip ve antrenörlerle 16 ilden 700 civarında misafirimizi ağırladık. Konaklama, barınma ve tüm ihtiyaçları giderildi. Bu tür yarışmaların arzumuz o dur ki Bitlis'imize artarak verilmesidir. Çünkü diğer illerimiz bu konuda çok değerlendirildi. Bu sebeple Türkiye Kayak Federasyonu başkanımıza ve bu etap yarışmaların burada yapılmasına katkı sunan bütün destekleyen kurumlarımıza çok teşekkür ediyorum." dedi.

"Bitlis, turizm konusunda çok bilinmiyor"

"Biz, sporun dünyanın olumsuz etkilerinden ve kötü alışkanlıklarından uzak tuttuğunu bizzat müşahede edebiliyoruz." diyen Kılıç, şunları söyledi:

"Arkada gördüğünüz gibi sporcularımızın burada aklına herhangi bir bağımlılık ve olumsuz alışkanlık gelmemesi üzerine, kendilerini spora adamış bir ekip görüyorsunuz. Bundan son derece mutluyuz, memnunuz. Bu sporcularımıza başarılar diliyorum. İlimizin bu tür organizasyonlarda sürekli değerlendirilmesini arzu ediyoruz. Öncelikle ilimizin tanınırlığını artıracaktır. Bitlis'imiz, Van Gölü ve Ahlat konusunda biliniyor. Turizm konusunda çok bilinmiyor. Bu tür organizasyonlarla tanıtımının yapılması gerekiyor. Herkesi buraya davet ediyoruz. Gelsinler görsünler."

"Organizasyon çok güzel olmuş"

Türkiye Kayak Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Refik Avşar ise "15-17 Ocak tarihleri arasında faaliyet programımızda yer alan kayaklı koşu başlangıç yarışının startını bugün Bitlis'te verdik. Burada 17 ilden 420 sporcu serbest stilde yarışmalara başladı. Türkiye geneli bir yarışma. Gelen arkadaşlarımızı doğru düzgün bir şekilde illerine uğurlamamız gerekiyor. Bugün hava çok güzeldir. Kayaklı koşu için elverişli bir hava. Bütün sporcularımıza başarılar diliyorum. Centilmence bir yarış olur." diye konuştu.  

Kayseri'den yarışmaya katılan Mert Yiğit, Bitlis'te ilk tecrübesinin olacağını, havaların Kayseri'ye göre beklenilenden daha soğuk olduğunu belirterek, iyi bir derece alarak dönmeyi arzuladığını ve yapılan organizasyonun da çok güzel olduğunu söyledi.

Yarışmaya Kayseri'den katılan diğer bir yarışmacı Muhammed Alihan Uykur ise daha önce Kars ve Erzurum illerinde yarışmalara katıldığını, Bitlis'te rakımın daha yüksek olduğunu, organizasyondan memnun kaldığını vurgulayarak, Bitlis'in çok güzel olduğunu ifade etti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.