Kaymakam Bey 'Herkes 10 Kasım törenlerine katılsın.' diye talimat vermişti

Kaymakam Bey 'Herkes 10 Kasım törenlerine katılsın.' diye talimat vermişti

İzmir'in Selçuk İlçe Kaymakamının, 10 Kasım törenlerine, imamlar dâhil tüm personelin katılması hususunda talimat verdiği ortaya çıktı.

İzmir'in Selçuk ilçesinde, 10 Kasım'da düzenlenen anma törenlerine katılmayan bir imam hakkında uyarı yazısının yazılması kamuoyunda tepkilere neden olurken, söz konusu törenlere katılımın zorunlu olduğuna dair emrin, Selçuk İlçe Kaymakamı tarafından verildiği ortaya çıktı.

İzmir'in Selçuk ilçesinde yaşanan olayda, 10 Kasım'daki anma törenlerine katılmayan bir imama, İlçe Müftüsü Hasan Kırkan tarafından uyarı yazısı gönderildi.

Yazıda şu ifadeler yer aldı:

"Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 80. Yılı münasebetiyle, 10 Kasım 2018 Cumartesi günü tüm kamu çalışanları ve halkımızın katılımıyla İlçemiz Hükümet Konağı tören alanında düzenlenen '10 Kasım Mustafa Kemal Atatürk'ü Anma Günü' Programına ilgi (a) ve (b) talimatlara rağmen mazeretsiz katılmadığınız tespit edilmiştir.

Bu itibarla; bundan böyle verilen talimatlara harfiyen uymanızı, memuriyet sorumluluğu ve bilinci içinde hareket etmenizi, aksi takdirde hakkınızda yasal işlem başlatılacağının bilinmesini önemle rica ederim."

"Kaymakam Bey istedi. Biz istemedik"

Söz konusu imam hakkında yazılan yazının mahiyetini telefonla sorduğumuz Selçuk İlçe Müftülüğü tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Bu bir uyarı değildi. Daha önce de bazı görevlerini yerine getirmemişti. Onunla ilgiliydi. Soruşturma açılmadı. Sadece görevinde dikkatli olması ve verilen görevi yerine getirmesi hususundaydı. Sosyal medyada abartıldığı gibi bir durum yok. Kasıtlı bir durum yok. Mesele 10 Kasım değil. (10 Kasım törenlerine katılmak) zorunluydu. Kaymakam Bey herkes 10 Kasım törenlerine katılsın diye bir talimat vermişti. Biz o emri bütün personelimize ilettik. Tüm personelden törenlere katılması istendi. Kaymakam Bey istedi. Biz istemedik." yanıtını verdi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler