Kaymakam Yüzer selde zarar gören yerlerde incelemelerde bulundu

Kaymakam Yüzer selde zarar gören yerlerde incelemelerde bulundu

​Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Yüzer, ilçede meydana gelen selden zarar gören yerlerde incelmelerde bulunarak, vatandaşların sıkıntılarını dinledi.

Mardin merkez Artuklu ve Kızıltepe ilçesine bağlı birçok mahallede dün gece etkili olan sağanak yağmur, sele neden dolu. Derelerin taştığı, yolların göle döndüğü mahallelerde hayat adeta felç oldu.Sel nedeniyle Beşevler, Eşme (Meskeynter), Gökçe (Sellax), Dikmen (Hêşeri), Kaynarca (Tolık), Büyük Boğaziye (Boğaziya Mezın), Yalınkılıç (Xanika) mahallelerindeki yapılar başta olmak üzere yüzlerce ev, okul ve işyeri su altında kaldı.Eşme Mahallesi'nde kerpiçten yapılan bir ev ve ahırların çökmesi sonucu birçok hayvan telef oldu. Çöken evde kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Aşırı yağış nedeniyle ekili alanlar da sular altında kaldı.AFAD ekipleri ise selin vurduğu bölgelerde hasar tespit çalışması başlattığı görüldü. Hayatın durma noktasına geldiği Beşevler ve Eşme mahallelerinde incelemelerde bulunan Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Yüzer, vatandaşlarla sohbet ederek sorun ve sıkıntılarını dinledi.

Mahalle sakinlerine geçmiş olsun dileklerinde bulunan Yüzer, mağduriyetlerinin karşılayacaklarını belirterek şöyle devam etti:

"Kırsal mahallelerimizden Beşevler ile Eşme’de oluşan hasarları bizzat yerinde inceledik. AFAD ve Belediye ekiplerimiz, zarar gören yerlerde çalışmaya başladılar. Bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun, bir daha böyle bir felaketin yaşanmamasını temenni ediyorum."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.