Kaymakamın makam aracına saldırı

Kaymakamın makam aracına saldırı

Mardin Kızıltepe arasında çiftçilerin elektrik kesintilerini protesto etmek amacıyla 3 gün önce başlattıkları eylemde arbede yaşandı.

Mardin'in Derik ve Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçelerini birbirine bağlayan uluslararası karayolu olan D-4 ve E-90 ile İpekyolu'nun kesiştiği Üçyol mevkiinde, çiftçiler elektrik kesintilerini protesto etti. Eylem yaparak yolu taşlarla ulaşıma kapatan çiftçiler, birkaç gündür eylemlerine devam ediyor. Yollar pazartesi akşamından beri kapalı durumda.

KİLOMETRELERCE ARAÇ KUYRUĞU

Derik Üçyol mevkisi başta olmak üzere yolda barikat kurup, ateş yakan grupların, yolu trafiğe kapatması dolayısıyla Nusaybin ve Viranşehir yönünde kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Güvenlik güçlerinin tüm uyarılarına rağmen eylemlerini sürdüren çiftçilere tazyikli su ve biber gazı ile müdahale edildi. Müdahale sonrası yeniden toplanan çiftçiler, eylemlerine devam etti.

UZUN ADAM DA DESTEK VERDİ

Bu arada eyleme destek için gelen "dünyanın en uzun adamı" unvanını 2 metre 51 santimetre boyu ile koruyan Mardinli Sultan Kösen, sorunun çözümü için yetkililerden yardım beklediklerini söyledi.

TIR ŞOFÖRLERİ İSYANDA

Yolda mahsur kalan tanker şoförü Mustafa Keskin, 2 gündür yolun kapalı tutulması nedeniyle perişan olduklarını söyledi. Keskin, "Akaryakıt yüklü tankerin müdahaleler sırasında çıkan olaylarda infilak etmesinden endişe ediyoruz. Yollarda perişan olduk, bir damla suya bile hasret kaldık. Yoldaki sorunun giderilmesini istiyoruz" dedi.

Güvenlik güçleri Karayolunun Devlet Hastanesi önünde çiftçilere gaz bombasıyla müdahale etti.

Atılan gazdan çevredeki vatandaşlar da etkilendi. Öfkeli gruptan bazılarının Kızıltepe Kaymakamlığı önündeki makam aracının camlarını kırdığı bildirildi. Bölgede gerginlik sürüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler