Kayseri Eskişehir Bağları kutlu doğum etkinliği 2015 video peygamber sevdalıları

Kayseri Eskişehir Bağları kutlu doğum etkinliği 2015 video peygamber sevdalıları

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Kayseri Eskişehir Bağları’nda, “Eşiz Önder Hz. Muhammed” temasıyla Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Umut-Der tarafından, Eskişehir Bağları’nda “Eşiz Önder Hz. Muhammed” temasıyla Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Kayseri Umut Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin (Umut-Der) organize ettiği program, saat 13.30'da İbrahim Halil Çay’ın okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Program, Özlem Ajans sanatçılarından Muhammed Nur ve Recep Altındağ’ın okuduğu Mevlid-i Şerif ile devam etti.

Okunan Mevlidin ardından Özlem Ajans sanatçıları Muhammed Nur ve Recep Altındağ Hz. Muhammed'i (sav) konu alan ilahiler seslendirdi. İlahilere katılımcıların da ellerindeki tevhid bayraklarını sallayarak,  büyük bir coşkuyla eşlik ettikleri görüldü.

“Bugün yeryüzü Hz. Muhammedi bekliyor”

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Furkan Yılmaz Altınöz, “ Yıl 571,   putların işgalinden usanmış ve bıkmış olan Kâbe, Hz. Muhammedi bekliyordu. Kâbe’nin iffetli hanımları Tevhide hasret, adalete hasret kadınlar, Muhammed’i bekliyordu.  Bugün de yeryüzü Hz. Muhammed’i bekliyor, bu coğrafyanın erkekleri, kadınları, gençleri, Hz. Muhammed’i bekliyor. O yüzden Hz. Muhammed’i anıp, anlamaya çalışıyoruz. Bizler Hz. Muhammed’in öğretilerini, sünnetlerini tanıtıyoruz.” dedi.

“Hz. Muhammed (sav), toplumları değiştirmek için dünyaya geldi”

Altınöz konuşmasının devamında, “Hz. Muhammed (sav), bir masal kahramanı olsun diye doğmadı, Hz. Muhammed (sav) ne bir Şairdi ne bir Kâhindi. Hz. Muhammed (sav), kalpleri değiştirmek için, bedenleri değiştirmek için, aileleri değiştirmek için, toplumları değiştirmek için, insanları ve kâinatı müslümanlaştırmak için yeryüzüne geldi. Yaklaşık bin beş yüz yıl önce Mekke’yi değiştiren Muhammed (sav), bugün yeniden Kayseri’ye geldi, bugün biz onun doğumunu, ‘hoş geldin’ diye kutluyoruz. Mekke’yi ve Medine’yi değiştiren Hz. Muhammed (sav), sizi değiştirdi mi?” Diye sordu.

Altınöz’ün konuşmasından sonra Özlem Ajans sanatçıları  ve Kayseri Umut-Der Çocuk İlahi Grubu birbirinden güzel ilahiler seslendiler.

Programda Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Kayseri’de Yapılan Kutlu Doğum Siyer Sınavı’nda Dereceye girenlerin ödülleri verildi.

Dereceye giren, Şeyma Tekin’in ödülü, derneğin Kadın Kolları Komisyon üyesi Zekiye Gültekin tarafından, İrfan Toker’in ödülü de derneğin Yönetim Kurulu Üyesi İhsan Özdemir tarafından takdim edildi.

Etkinlik Mahmut Sami Göktaş Hoca’nın okuduğu dua ile sona ererken, programa katılan halka, Özlem Ajans tarafından hazırlanan ve Hz Muhammed'i (sav) konu alan ilahi ve marşların seslendirildiği “Peygamber sevdalıları 2015” CD’si hediye edildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.