Kayseri'de Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi

Kayseri'de Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Kayseri'de Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Kayseri'de "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik, mevlidi şerif, ilahi ve ezgilerin seslendirilmesiyle devam etti.

Kutlu Doğum etkinliğinin açılış konuşmasını yapan Umut-Der Genel Başkanı Selahattin Burulday, her yıl olduğu gibi bu yıl da Hz. Muhammed'in farklı bir yönünü ele alıp, onu anmaya ve anlamaya çalıştıklarını söyledi. Burulday, "Hak ve adalet yolunun ihyası İslam âlemi ile birlikte bütün dünyanın sulh ve selamete kavuşmasına, yalan, iftira ve çarpıtmaların artık prim yapmamasına, kin, nefret ve düşmanlıkların İslam kardeşliği ile yok olmasına, ihtilaf ve çatışmaların bitmesine ve Allah'ın ipine topyekûn sarılmaya vesile olacaktır inşallah. 'Ben peygamberi seviyorum.' diyen herkes bu davaya özveri ve fedakârlıkla sahip çıkmak zorundadır." dedi.

Daha sonra katılımcılara hitap eden İlahiyatçı Yunus Emiroğlu, her nisan ayında Hz. Muhammed'in dünyaya gelişini büyük bir heyecanla kutladıklarını söyledi.

"Peygamber sevdalısı olmak bizim için her şeyden daha değerlidir"

Müslümanların ırklarını, mezhep ve meşreplerini bir tarafa bırakıp, Müslüman kimlikleri etrafında toplanmalarının önemine değinen Emiroğlu, şunları söyledi: "Aksi halde başka bir münasebetle sorunlarımızı çözmek için bir araya gelemiyoruz. Ya siyasi görüşlerimiz ya mezhep ve meşreplerimiz ya da ırki mensubiyetimiz buna engel oluyor. Bunun için peygamber sevdalısı olmak bizim için her şeyden daha değerlidir çünkü bu sevdanın içerisinde Kürt'te, Türk'te,  Zaza'da, Arap'ta, Çerkez de var. Dolayısıyla bu kimlik önemlidir."

"Bu sevdanın ayak sesinin yükselmesinden korkuyorlar"

Toplumun bütün alanlarında sorun ve problemlerin çözümü için tek adresin Hz. Muhammed olduğunu dile getiren Emiroğlu, "Ondan başka bir önder ve lider, onun reçetesinden başka bir reçete bizi kurtaramaz. Kurtarsaydı dünyanın hali böyle olmazdı. Bu etkinliklerin tek bir gayesi var o da Hz. Peygamberi anlamak, anlatmak ve onun mesajını bugüne taşımaktır. Onun için bunu önemsiyoruz. Birileri bu etkinliklerden rahatsız olabilir. Onları saran bir korku var. Küresel şer odakları ve onların yerli piyonları bu sevdanın ayak seslerinin yükselmesinden endişeye kapıldılar. Neymiş? Kutlu Doğum etkinliği bid'atmış. Merhum Erbakan Hoca'nın dediği gibi, hadi oradan, işinize bakın. Başka şeylerle uğraşın." ifadelerini kullandı.

Son olarak Emiroğlu, "Bu etkinlikler yıllardır yapılıyor. Hiçbir siyasi partinin amblemini ve hiçbir siyasi söylem konuşulduğunu gördünüz mü? O alt kimliklerin hepsini, Kürt'ü, Türk'ü, Laz'ı, Arap'ı, Zaza'sını da bir araya getirdiği, onların planlarını bozduğu için şimdi ne yapıyorlar? Utanmadan bu işlerle uğraşıyorlar. Memleketin binlerce sorunu var. Gidin, onlarla uğraşın. Uğraşacaksanız nesilleri ihya etmekle uğraşın. Bu insanlardan ne istiyorsunuz?" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Muhammed Nur Yönden, Recep Altındağ ve kız çocukları tarafından seslendirilen ilahi ve ezgilerle devam etkinlik, Hasan Öztürk Hoca'nın okuduğu duayla sona erdi.

Ayrıca, etkinlikte ihtiyaç sahibi aileler için Kayseri Umut-Der tarafından kermes de açıldı. (Mehmet Bozdaş-İLKHA)






















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler