Kazı esnasında insan kemikleri bulundu

Kazı esnasında insan kemikleri bulundu

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde yer altına döşenecek elektrik hattı için yapılan kazı esnasında insan iskeleti ortaya çıktı.

Kızıltepe ilçe merkezinde bulunan ve kentin en işlek caddelerinden biri olan Şanlıurfa Caddesinde yer altına döşenecek elektrik hattı için yapılan kazı esnasında insan kafatası ve kemikler ortaya çıktı.

İlçe merkezindeki Şanlıurfa caddesinde yaklaşık bir ay önce başlatılan ve biten doğal gaz çalışmasının ardından elektrik çalışmaları için kazıya başlanmıştı. Eski Akbank şubesi olarak bilinen yerin karşısında bugün yapılan kazı çalışmasında insana ait kafatası ve kemiklere rastlandı.

Kemiklere rastlanması üzerine Kızıltepe Cumhuriyet savcılığı gözetiminde kazı çalışması başlatıldı. İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından kemiklerin bulunduğu alanda güvenlik şeridi çekildi.

İş makinesi ile etrafı açılan iskeletin çıkarılmasına ara verilirken olay yerine uzman arkeologlar çağrıldı. Arkeologlar gözetiminde kazı çalışmasına devam edilmesi bekleniyor.

Kazı çalışması ilçede merak uyandırırken güvenlik şeridi arkasında toplanan halk meraklı gözlerle çalışmayı takip ettiği gözlemlendi.

İLKHA


















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.