IKBY Asayişi Kudüs konferansını iptal etti

IKBY Asayişi Kudüs konferansını iptal etti

​ABD'nin Kudüs'ü siyonist işgalcilerin başkenti olarak ilan etmesine tepki amacıyla konferans düzenlemek istediklerini belirten Komel İslami Partisi Bağdat Milletvekili Selim Şüşkeyi, programın iptal edildiğini belirtti.

ABD'nin şer planına tepki amacıyla konferans düzenlemek için gerekli yerlerden izin aldıklarını belirten Komel İslami Partisi Bağdat Milletvekili Selim Şüşkeyi, Kürdistan Demekratik Partisi (KDP) yetkililerin programı son anda iptal ettiğini söyledi.

Filistin'in başkenti Kudüs için program düzenlemek istediklerini belirten Molla Selim Şüşkeyi, Kültür Bakanlığından gerekli izinlerin alınmasına rağmen programın IKBY Asayişi tarafından iptal edildiğini ileri sürdü.

Toplanan grup adına basın açıklaması yapan Molla Selim Şüşkeyi, KDP yetkililerinin programın yapılamasını istemediğini belirterek,"Bizler Erbil alimleri ve davetçileri olarak Kudüs'ün mazlumiyetiyle ilgili bir konferas düzenlemek istedik. Kültür Bakanı Halit Doski'den program için gerekli izin aldık. Onun dışında olan bütün gerekli mercilerden de izin aldık. Yetkili merciler program için bize izin verdiler. Filistin ve Kürtlerin mazlumiyetine Kudüs bir örnektir. Bizler programın yapılacağı alana gitmek istediğimiz zaman konferas solonunun müdürü bize, 'KDP partisinin yetkilileri bu programın yapılmasını istemiyor' dedi. Şunu belirtmek istiyoruz; Bu ülkede özgürlük diye bir şey yok! Konfers yapmak istediğimiz salonda bizden önce bir müzik gurubu izin almadan program düzenlediler. Fakat biz gerekli tüm mercilerden izin almamıza rağmen bize izin verilmedi. Bu programa engel olanlar bir gün gelecek o makamlarını kayıp edeceklerdir." dedi.

Programın iptal edilmesine tepki gösteren Şüşkeyi, "Bizler Trump'ın almış olduğu bu kararı kabul etmiyoruz. Alınan bu kararın hiçbir geçerliliği yoktur. Bizler buraya işgalci siyonistlerin dostu olmadığımızı açıklamak için geldik. Hükümet yetkilileri demiyor muydu 'demokrasi herkes için aynıdır.' Bizler sivil halkız nasıl olur da bize karşı gelirler ve bizim programlarımıza engel çıkartırlar. Dünyanın neresinde görülmüş bakan izin veriyor ama bir partinin yetkilisi buna karşı geliyor?" ifadelerini kullandı. (İLKHA)  




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.