KDP Goran ile koalisyon ortaklığına son veriyor

KDP Goran ile koalisyon ortaklığına son veriyor

KDP Politbüro Sekreteri Fazıl Mirani, dün Mesud Barzani başkanlığında gerçekleştirilen toplantıdan sonra yaptığı açıklamada, Goran ile koalisyon ortaklığına son verme kararı verildiğini belirtti.

Rûdaw’a özel açıklamalarda bulunan KDP Politbüro Sekreteri Fazıl Mirani, dün Mesud Barzani başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, Goran ile koalisyon ortaklığına son verme kararı alındığını söyledi. Mirani, “Goran kaldıramayacağı bir işe girişmiştir.” dedi.

Başka bir KDP Politbüro üyesi de, KDP’nin yalnız olmadığını söyleyerek, “Bir aya kalmaz KYB Goran’ı terk ederek KDP ile beraber hükümeti kuracak. Yekgırtu da hükümette yer alacak.” diye konuştu.

Peşmerge Güçleri’nin KYB bünyesindeki 70’inci Birlik Komutanı Cafer Şeyh Mustafa ise Rûdaw’a, açıklamada bulunarak, KYB’ye resmi olarak bir talebin iletilmediğini ifade etti. Şeyh Mustafa bununla beraber, şunları ifade etti: “Goran kendi isteğiyle hükümetten çekilirse o başka meseledir, ancak uzaklaştırılmasını desteklemiyoruz.”

Öte yandan Goran’sız hükümet konusunda KYB’nin ikiye bölündüğü bildirilirken, KYB’li üst düzey bir yetkili, Genel Sekreter Yardımcısı Kosret Resul’e yakın yöneticilerin, Goran ile birlikte hareket etmekten yana olduğunu söyledi.

İsminin açıklanmasını istemeyen başka bir KYB’li üst düzey yetkili ise Goran’ın hükümet içinden muhalefet yaptığına dikkat çekerek şunları söyledi: “KDP ve KYB beraber yönetme konusunda deneyime sahip. Goran’ın büyüsü artık bitmiştir. Hükümette hiçbir şey yapamayan Goran’ın, dışarıda da elinden bir şey gelmez.” dedi. 

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.