KDP – KYB Arasında Anlaşma Sağlandı

KDP – KYB Arasında Anlaşma Sağlandı

Kürdistan Demokrat Partisi le Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin temel sorunların çözümü konusunda anlaştıkları bildirildi.

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ile Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin (KYB) temel sorunların çözümü konusunda anlaştıkları bildirildi.

KDP ile KYB bugün Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani başkanlığında Erbil’in Pirmam (Selahaddin) ilçesinde toplandı.

Toplantı sonrası iki parti ortak bir yazılı açıklama yaptı.

Taraflar, ortak girişimle parlamentonun ve idari kurumların işler hale gelmesi ile sorunların artık “pratik” olarak çözülmesi gerektiğini vurguladı.

Açıklamada, “Kürdistan Bölgesi’nde yaşanan siyasi, mali, güvenlik ve idari tüm sorunların ortak tutumla bilinçli bir zemin üzerinde çözülmesi gerektiği” belirtildi.

Bazı farklılıklara rağmen iki partinin temel sorunların çözümünde anlaştığı, tarafların diğer partilerle uzlaşma yapacağı belirtildi.

KDP ve KYB politbüroları Raperin Ayaklanması’nın 25. yıl dönümü nedeniyle de Kürdistan halkı, peşmergeler ve şehit yakınlarına yönelik mesajda, “Öncelikle insanlık düşmanı IŞİD gibi bir terör örgütü olmak üzere milletimiz düşmanlarına karşı zafer elde etmiştir” denildi.

Erbil’in Pirmam ilçesinde yapılan toplantıya, KYB heyetinden Genel Sekreter 1’inci Yardımcısı Kosret Resul, Hero İbrahim Ahmed, Mele Bahtiyar, Pavel Talabani, Ömer Fettah, Hakım Kadir; KDP tarafından da Genel Başkan Yardımcısı Neçirvan Barzani, Mesrur Barzani, Fazıl Mirani, Roj Nuri Şaveys, Mahmud Muhammed Azad Berwari katılmıştı.

Rûdaw

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.