KDP'nin binasını ateşe verdiler

KDP'nin binasını ateşe verdiler

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Keladıze İlçe Başkanlığı ateşe verildi. KDP'den yapılanaçıklamada, parti binalarının kundaklanmasının karşılıksız kalmayacağı belirtilirken, Kürdistan Bölgesi Hükümeti, herkesin sağduyulu davranması çağrısında bulundu.

Kürdistan Demokrat Partisi’nin 2 binası bugün kundaklanırken, bir binasına da silahlı saldırı girişiminde bulunuldu.

İlk saldırı bugün akşam üzeri Süleymaniye’nin Keladıze ilçesinde meydana geldi.

Siyasi ve ekonomik krizin sonlandırılması talebiyle Kürdistan Bölgesi’nde son günlerde çeşitli gösteriler düzenleniyor.

Bugün Keladıze’de aynı taleple başlayan ancak şiddet gösterisine dönüşen protesto sırasında bir kişi hayatını kaybetti, 5 kişi de yaralandı.

Olaylarda KDP İlçe Başkanlığı da ateşe verildi.

Rûdaw’a konuşan KDP ilçe sorumlularından Cotyar Geylani, göstericilerin binalarını yaktığını ve olayda 2 peşmergenin yaralandığını söyledi.

Cotyar Geylani, olay sırasında kaymakam ile polis müdürüyle birlikte binada bulunduklarını ve canlarını zor kurtardıklarını anlattı.

Geylani, “İlçeyi KDP yönetmiyor. Gösterinin parti binasına yönelmesini anlamış değilim” dedi.

Silahlı girişim ve kundaklama

Rûdaw muhabiri, Ranya ilçesinin Hacıava nahiyesinde de silahlı bir kişi, KDP teşkilatına silahlı saldırı girişimi sırasında güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındı.

Başka bir grup ise jarawe nahiyesinde KDP binasını kundakladı.

KDP: Hesabı sorulacak

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP), Keladıze’de parti binalarının kundaklanmasının karşılıksız kalmayacağını duyurdu.

Konuyla ilgili olarak KDP Politburo’dan akşam saatlerinde bir açıklama yapıldı.

Açıklamada, bazı siyasi tarafların bugün Keladıze’de göstericileri KDP binasına yönlendirdiği, üzücü  durumların yaşandığı ve 2 peşmergenin yaralandığı belirtildi.

KDP, bu tür saldırıların sorunlara çözüm olamayacağını ancak ve bu şartlarda ancak Kürtler’in ve Kürdistan’ın düşmanlarına hizmet edeceğini bildirdi.

Tüm siyasi tarafların sağduyulu davranması gerektiği belirtilen açıklamada, “Bütün güvenlik güçlerin, olayların meydana geldiği bölgelerde KDP binalarını da korumakla sorumludur” denildi.

Açıklamada ayrıca, parti teşkilatlarına saygısızlık edilemeyeceği ve saldırının hesabının sorulacağı da vurgulandı.

Kürdistan Bölgesi Hükümeti: Sağduyu zamanı!

Kürdistan Bölgesi Hükümeti, herkesin sağduyulu davranması çağrısında bulundu.

Süleymaniye’nin Keladıze ilçesinde bugün yapılan gösteri şiddet olaylarına dönüşürken, KDP İlçe Başkanlığı da ateşe verildi.

Ardından da Ranya ilçesinin Hacıava nahiyesinde de silahlı bir kişi, KDP teşkilatına silahlı saldırı girişimi sırasında güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındı.

Başka bir grup ise jarawe nahiyesinde KDP binasını kundakladı.

Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nden yapılan açıklamada, “İnsanlığın en büyük düşmanı sayılan bir savaş ve farklı sorunlarlardan oluşan bir süreçten geçiyoruz. Ve ne yazık ki, bazı bölgelerdeki rahatsızlıklardan dolayı bazı yurttaşlarımız ve resmi çalışanlarımız yaşananlardan mağdur olmuş durumda” denildi.

Yaşanılan olaylar karşısında büyük üzüntü  duyulduğu belirtilen açıklamada, “Olayların daha fazla büyümemesi için bütün siyasi tarafların, göstericilerin ve halkımızın daha sağduyulu ve sakin olmalarını talep ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamanın sonunda, güvenlik güçlerinin ve ilgili kurumların halkın can güvenliğinin yanısıra kamu kurumları ile parti binalarında koruması, ayrıca, tüm basın-yayın kuruluşlarının olaylar karşısında sağduyulu davranması gerektiği kaydedildi.

Siyasi ve ekonomik krizin sonlandırılması talebiyle Kürdistan Bölgesi’nde son günlerde çeşitli gösteriler düzenleniyor. (Rûdaw)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.