Keçileri 'yaratıklar' parçaladı!

Keçileri 'yaratıklar' parçaladı!

Filipinler'in Sibale adasında keçilerin esrarengiz ölümü, yerel halkı dehşete düşürdü. Yerel halka göre, bazı "yaratıklar" dolunaya birkaç gün kala ortaya çıkarak keçileri parçalıyor.

Filipinler'in Sibale adasında, çiftlik hayvanlarının dolunaya birkaç gün kala esrarengiz biçimde öldürülmesi, yerel halkta korkuya neden oldu.

Manila Standard gazetesinin haberine göre, bölge sakinleri Sibale'de yalnızca geçen ay 16 keçinin telef edildiğini bildirirken, Belediye Başkanı Lemuel Cipriano da 2012'den bu yana dolunay zamanlarında öldürülen keçi sayısının 211'i bulduğunu, olanların halkta belirgin bir dolunay korkusu yarattığını kaydetti.

Hayvanların "kalpleri, ciğerleri parçalanarak ve kanları emilerek" öldürüldüğünü söyleyen adalılar, faili bir türlü bulamayınca hayal gücü devreye girdi ve korku filmini aratmayacak söylentiler kısa zamanda adayı sardı.

Kimi çiftçiler, kanlı gözleriyle keçilerine saldıran yaratığın iri siyah bir köpeğe benzediğini belirtirken, kimileri saldırganın "kurt adam" ya da "köpek görünümünde vampir" olduğunu iddia etti.

Vali Eduardo Firmalo'nun polise, bu "yaratıkları" gördükleri yerde vurmaları emrini verdiği ifade edildi.

Keçileri parçalayarak araziye bırakan "yaratıklar" genellikle gece yarısından sonra ortaya çıkıyor ve yerel halk, ortada saldıracak keçi kalmadığında hedefin çocuklar olmasından endişe ediyor.

Yerel yetkililerden gece devriyelerinin artırılmasını isteyen Sibaleliler, bıçaklar ve bambu sopalarla silahlanarak endişe içinde bir sonraki dolunayı bekliyor.

Filipinler'in orta kesiminde yer alan dağlık Sibale adasında yaklaşık 4 bin 500 kişi yaşıyor ve anakaradan adaya tekneyle yaklaşık iki saatte ulaşılıyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler