Kemal Burkay`dan BDP ve Öcalan`a Çok Ağır Eleştiri

Kemal Burkay`dan BDP ve Öcalan`a Çok Ağır Eleştiri

Çözüm süreci ile birlikte Irak`ın Erbil kentinde yapılması gündeme gelen ve bir çok kez ertelenen Kürt Ulusal Kongresi için Hak-Par Genel Başkanı Kemal Burkay`dan çarpıcı bir iddia geldi.

STOCKHOLM - Hak ve Özgürlükler Partisi (Hak-Par) Genel Başkanı Kemal Burkay, 26 Eylül'de Kürdistan'ın başkenti Hewlêr'de görüştüğü Federel Kürdistan Başkanı Mesut Barzani'nin kendisine, PKK'nin amaçları doğrultusunda gerçekleşecek bir kongreye izin vermeyeceğini söylediğini iddia etti.

 

İsveç'in başkenti Stockholm'de seminer veren Hak-Par Genel Başkanı Kemal Burkay, Abdullah Öcalan İmralı'da çözüm süreci çerçevesinde Ankara, Diyarbakır, Brüksel ve Hewlêr olmak üzere 4 konferans yapılmasını istediğini, bu şehirlerden Ankara, Diyarbakır ve Brüksel'de konferanslar yapıldığını, bunlara Hak-Par'ın katılmadığını ifade etti.

 

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, Hewlêr'de Kürt Ulusal Konferansı'nın yapılacağını söylediği için Hak-Par olarak yapılacak konferansa katılacaklarını ifade eden Hak-Par Genel Başkanı Burkay, "Ancak, delege sayısı ve kongrenin hedefi konusunda PKK ile Kürdistan hükümeti anlaşamıyor. Barzani, 26 Eylül'deki görüşmede bana, PKK'ya sadece kendi hedefleri doğrultusunda kongre yapma izni vermeyeceklerini, kendi başına kongre yapacaksa başka bir yerde yapmalarını istediğini söyledi. Barzani, Kürt yönetiminin PKK'nın çağrısı ile iş yapmayacaklarını söyledi. Barzani, PKK'nın Kürt Ulusal Kongresi adı altında, daha çok PKK ve Öcalan'ın konuşulacağı bir konferans yapmak istediklerini de söyledi." İfadelerini kullandı.

 

BDP'nin Kürtler için bir şey istemediğine dikkat çeken Hak Par Genel Başkanı Burkay Türk devletinin BDP'yi öpüp başına koyması gerektiğini söyleyerek, "BDP'nin gövdesi büyüktür ama başı küçüktür. Öcalan'ı İmralı'da büyütüp göğe çıkardılar. Öcalan da hiç bir şey istemiyor. Kürt sorunu bir milletin sorunudur. Öcalan daha önce 'bağımsızlık' diyordu ama İmralı'ya geldikten sonra 180 derece döndü. Bu Kürtler için ayıptır." Vurgusunda bulundu.

 

PKK'nin Rojava siyasetini müdahaleci siyaset olarak nitelendiren Burkay, " PYD'nin Rojava'daki siyaseti yanlış ve büyük bir tehlikedir." dedi.

 

Burkay son olarak, Hak Par olarak, yerel seçimlere katılacaklarını sözlerine ekledi. (İLKHA)

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.