Kemalist Aysel Tuğluk'tan derin devlete birlik çağrısı!

Kemalist Aysel Tuğluk'tan derin devlete birlik çağrısı!

Daha önce Kemalistlerin kendilerini tanımasını ve gerici olarak nitelediği Müslümanlara karşı kendileriyle beraber hareket etmesini isteyen DTK Başkanı Aysel Tuğluk, aynı çağrısını yeniledi. Tuğluk, seküler güçlerin zaman geçirmeden AK Parti'ye karşı kend

HDP Milletvekili kemalist Aysel Tuğluk, çözüm süreci konusunda AK Parti'nin partner olmaktan çıktığını iddia ederek devletin geleceğini düşünenlerle seküler laik güçlerin hızla sorumluluk alması gerektiğini söyledi.

Tuğluk, T24'te yazdığı yazıda AK Parti'ye yönelik eleştiriler arttığında sürecin bitip bitmeyeceği sorusunun gündeme geldiğini belirterek "Hayır, kesinlikle barış sürecini bitirmekten söz etmiyorum" ifadelerini kullandı ve seküler güçleri sorumluluk almaya çağırdı.

Aysel tuğluk'un yazısından ilgili paragraf şöyle:

"Ne zaman AKP'ye yönelik eleştiriler çoğaltılsa hemen "öyleyse süreç bitecek mi?" diye soruluyor. Hayır, kesinlikle barış sürecini bitirmekten söz etmiyorum. Ama açıkça belirtmek gerekiyor ki, AKP kesin bir şekilde partner olmaktan çıkmıştır. Zira, IŞİD kartı ile sürece karşı en büyük komployu kurdu. Bu açıdan süreç konusunda devletin geleceğini düşünenler ve seküler güçler hızla sorumluluk almalıdır."

DAHA ÖNCE DE KEMALİSTLERLE 'İTTİFAK' ÖNERMİŞTİ

HDP'li Tuğluk, bir süre önce de, Radikal İki'de yazdığı bir yazıda, sol çevrelerin laik, aydın ve Kemalist güçlerin demokratik Kürt siyasetini tanımasını ve gerici güçlere karşı, beraber hareket etmesini isteyerek, 'derinler'e mesaj göndermişti.

Tuğluk'un o dönem yazdığı yazısındaki ilgili kısım ise şöyle:

"Toplumsal yaşamımızı, geleceğimizi ve yönetme-yönetilme biçimimizi ilgilendiren ortak sorundan hareketle sol çevreler, laik, aydın ve (güncelleştirilmiş sol-demokrat karakteriyle) Kemalist güçlerle demokratik Kürt siyasetine karşılıklı tanıma ve tanışma çağrısı yapmak gerekmiyor mu? Kemalistler, sol, muhalif ve aydın çevreler Kürtlerle uzlaşmanın kaçınılmazlığına inanıyorsa, ılımlı İslam denilen ve aslında ne olduğu, nasıl tanımlanacağı çok da belli olmayan ve tamamen 'imparatorluk' güçlerinin imalatı bu projeye karşı modern aklın ve demokratik kültürün birbirini kabul eden zemininde buluşabilmelidir. Taktiksel bir ilişkiyi kastetmiyorum; Cumhuriyet'in kuruluş sürecindeki tarihsel deneyimden de yararlanarak, yeniden bir ortaklık kurulması gerektiğinden söz ediyorum. Cumhuriyet'in savunucuları olduklarını iddia edenler gerçekten samimilerse Kürtlerle hesaplaşmaktan vazgeçip, kendileriyle hesaplaşacağı aşikâr gerici güçlere yani Müslümanlara karşı Kürtlerin desteğini aramalıdır."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.