Kemalist laikçilik hortlatılmak isteniyor

Kemalist laikçilik hortlatılmak isteniyor

Üniversite öğrencisi Emine Şahin'in ‘Atatürk ilah değildir’ dediği için tutuklanmasına sert tepki gösteren Hak ve Özgürlükler Platformu Sözcüsü Feyzi Aydın, Kemalist laikçiliğin tekrar hortlatılmak istendiğini söyledi.

Irkçı, kafatasçı andımızı tekrar ülke gündemine sokan Kemalist laikçilerin dindar halka yönelik küstah saldırı ve baskılarını artırdığını belirten Batman merkezli Hak ve Özgürlükler Platformu Sözcüsü Feyzi Aydın, ‘Atatürk ilah değildir’ dediği için bir tıp öğrencisi bayanın tutuklanmasının Kemalist laikçiliğin tekrar hortlatılması yönünde atılmış bir adım olduğunu söyledi.

"Kemalistler eski günlere dönme arzusu taşıyorlar"

Son yaşanan olayların Kemalistlerin devlet içinde hâlâ güçlü ve etkili olduğunu gösterdiğini, eski günlere dönme arzusu taşıdıklarını vurgulayan Aydın, "Önce andımızı gündeme getirdiler. Yıllarca çocuklarımızın körpe dimağlarına zorla sokulmaya çalışılan bu ırkçı, kafatasçı andı tekrar diriltmek istiyorlar. Sonra bir CHP’li vekilin ağzıyla ezanın tekrar Türkçe okutulması, hatta Kur’an’ın bile Türkçe okutulması hayallerinin sürdüğünü ilan ettiler. Şimdiyse Emine Şahin adlı öğrenci ‘Atatürk ilah değildir’ dediği için tutuklandı." ifadelerini kullandı.

"Bu ülke ve halk Kemalistlerden çok çekti"

Kemalistlerin bu halka, dindarlara çok büyük acılar yaşattıklarını, yüzyıldır bu halkın dinine, dini değerlerine düşmanlık yaptıklarını belirten Aydın, "Bu ülke ve bu halk Kemalistlerden çok çekti. Kemalistlerin yapmadığı zulüm kalmadı. İnkârcı politikalar, katliamlar, asimilasyon zulmü ve daha birçok vahşet… Camilerimizi ahırlara çeviren, ezanımızı yasaklayan, halkı Kur’an-ı Kerimleri toprağa gömmek zorunda bırakan Kemalistlerin tekrar küstahça seslerini yükseltmeleri onlardan kurtulduklarını sanan halkta endişe ve hayal kırıklığı meydana getirmiştir." dedi.

"Halk ve devlet arasındaki barışa en büyük engel Kemalist zihniyettir"

Türkiye’nin büyük, müreffeh, özgür bir ülke olabilmesi, devlet ve halk arasında güven ve barışın sağlanabilmesi için gerici Kemalist zihniyetten artık kurtulmak gerektiğine işaret eden Aydın, halk ve devletin arasındaki barışa en büyük engelin Kemalist zihniyet olduğunu, bu konuda iktidarın üzerine düşeni yapması, halkı rahatlatması gerektiğini vurguladı.

Halkın iktidara adil, özgür, sivil bir anayasa için destek verdiğini ifade eden Aydın, halkın kredisinin sınırsız olmadığını kaydetti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler