Kendi seramızda şu ana kadar 900 milyon çiçek yetiştirdik

Kendi seramızda şu ana kadar 900 milyon çiçek yetiştirdik

Gaziantep'in Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, mevsimlik olarak parklara ektikleri çiçek ve bitkileri kurdukları tam otomasyonlu seralarda ürettiklerini ve şu ana kadar 900 milyon çiçek yetiştirdiklerini söyledi.

Gaziantep'in Şahinbey Belediyesi, kentte yetiştirdiği mevsimlik çiçekleri, ilçedeki parklara ve refüjlere dikiyor. Kendi kurmuş olduğu tam otomasyonlu seralarda, çeşitli türlerden birbirinden güzel binlerce kışlık ve yazlık çiçek üreten Şahinbey Belediyesi, belediyeye hem ekonomik yönden kazanç sağlıyor hem de belediyede görevli ziraat mühendisleri kontrolünde yetiştirildiği için daha dayanıklı oluyor.

Şahinbey Belediyesi, ilçenin daha yaşanabilir bir mekana kavuşturulması için tesis ettiği park ve yeşil alanların düzenlenmesinde kullanılan başta mevsimlik çiçek ve çalı grubu bitkiler olmak üzere birçok süs bitkisinin üretimini kendi kurduğu serada yapıyor.

Belediyenin kurduğu seralarda yeşil alanların ve parkların düzenlenmesinde kullanılan mevsimlik çiçek ve çalı grubu bitkileri ile birçok süs bitkisi de üretilerek uygun maliyetle çevre düzenlemesi yapılıyor.

Serada üretilen mevsimlik çiçek ve bitkilerle parklar, caddeler ve refüjler süsleniyor. Seralarda yetişen çiçekler arasında hercai menekşe, papatya, şeker tabağı ve çuha çiçeği gibi ilgi çeken birbirinden güzel ve renkli çiçekler de yetiştiriliyor.

Belediyeye ait 2,5 dönüm üzerine kurulu olan serada yetiştirilip ilçeyi güzelleştiren, her yıl mevsimine göre değiştirilerek vatandaşların göz zevkine hitap eden çiçekler, vatandaşların sık olarak kullandıkları parklara ve refüjlere dikiliyor.

Serada üretilen yaklaşık 2 milyon 300 bin adet mevsimlik çiçek ve bitkiyle parklar, caddeler ve refüjler süslenirken, seralarda yetişen çiçekler arasında menekşe ve papatyalar öne çıkıyor. Yakın zamanda da çiçek açan bitkiler, belirlenen yerlere dikilmeye başlandı.

Kurmuş oldukları tam otomasyonlu seralarda belediye olarak kendi çiçeklerini yetiştirdiklerini belirten Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, ilçede bulunan parkları ürettikleri çiçeklerle süslediklerini söyledi.

"Hem ekonomik hem dayanıklı"

Belediyenin kendi serasında üretilen çiçeklerin belediyeye ekonomik yönden kazanç sağladığını ifade eden Tahmazoğlu, "Şehrimizi ve Şahinbey'i güzelleştirmek adına göreve geldiğimiz günden beri gece-gündüz demeden ekibimizle birlikte çalışıyoruz. Şu ana kadar ilçede 607 park yaptık. Türkiye'nin en büyük parkını Şahinbey'e kazandırdık. Gerek parklarımızda gerekse refüjlerde olsun kendi alanlarımız içerisinde çiçek dikiyoruz. Bu çiçekleri belediyemizin kurmuş olduğu seralarda hem uygun fiyata hem de bol çeşit olarak üretiyoruz. Yıllardan beri bu işlemi gerçekleştiriyoruz." dedi.

Serada şu ana kadar 900 milyon adet çiçek yetiştirdiklerini belirten Tahmazoğlu, "Bunların içerisinde laleler, hercai menekşeler ve diğer çeşitli çiçeklerimiz de var. Seralarda yazlık ve kışlık çeşit çeşit çiçeklerimizi kendimiz üretiyoruz. Bu çiçekleri parklara ve kendi alanlarımıza dikiyoruz. Böylelikle şehrimiz çok daha güzel bir hale geliyor. Bu seralarda hem çeşitliliği artırıyoruz hem belediye olarak kendi bölgemize has çiçekler yetiştirerek vatandaşlarımıza güzel bir görsellik sunuyoruz." ifadelerini kullandı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler