Kendi yönetimlerindeki kargaşaların üstesinden gelemiyorlar

Kendi yönetimlerindeki kargaşaların üstesinden gelemiyorlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dün kurumlarımız içindeki ihanet şebekelerini kullanarak Türkiye’ye diz çöktürmenin hesaplarını yapanlar, bugün kendi yönetimlerindeki kargaşaların üstesinden gelemiyorlar." dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şehit Recep Topaloğlu Spor Salonunda düzenlenen AK Parti Kocaeli Belediye Başkan Adaylarını Tanıtım Toplantısı'nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "AK Parti döneminde enflasyon zirve yaptı" dediğini anımsatarak, "Ben CHP’nin geçmişi olan SHP, DSP filan, onların koalisyon hükûmetlerinde bulunduğu dönemler de dâhil olmak üzere 14 yılın enflasyonda ortalamasını vereyim, yıl-yıl söylemeyeyim. 14 yıllık ortalama ne biliyor musunuz? 70,3 enflasyon. Hele hele bunların bir tanesi var ki tavan yapan yıl, o da 1994 120,3 DYP-SHP. Ne diyorlar biliyor musun? O CHP değil SHP. İnanın, biz biliyorsunuz kargayı sesinden tanırız. Adam SHP’yi şimdi inkâr ediyor. Bir diğeri, gelelim bizim döneme, o 14’tü, 16 yıl bizim iktidarımız ve 16 yıllık iktidarımızda enflasyon ortalaması ne biliyor musunuz? O da 9,5. Ya 70 nere, 9,5 nere? Böyle yalan olur mu ya? Ama alışmışlar, başlarındaki ne ki, biliyorsunuz her zaman şöyle bir laf var; lokomotif nereye giderse vagon da oraya gider, bu böyledir."

Türkiye’nin başına kara bulutlar toplamak isteyenlerin oyunlarının hiç bitmediğine dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, "En son dövizi ve faizi kullanarak ülkemizi tökezletmeye kalktılar, hamdolsun aldığımız tedbirlerle bu saldırıyı bertaraf ettik. Açıklanan her veri, yayımlanan her rakam ekonomideki dalgalanmanın yerini yeniden istikrara bırakmaya başladığını gösteriyor. En son dün açıklanan cari işlemler açığı, son 20 ayın en düşük seviyesine geriledi, bu bir müjdedir." diye konuştu.

Erdoğan, "İngilizlerin çok önemli bir kuruluşu açıklamayı yaptı, ne dedi? 2030 yılında Amerika üçüncü sıraya, Türkiye ise beşinci sıraya yükselecek dedi. Biz demedik, bunu İngiliz bu kredilerle ilgili şirket söylüyor. Milletimizin de aynı kararlılıkta olduğunu gördüğümüz için gerektiğinde yedi düvele meydan okumaktan çekinmiyoruz." dedi.

"Kendi yönetimlerindeki kargaşaların üstesinden gelemiyorlar"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa sokaklarının da karıştığını, Arap Baharını Türkiye’ye taşımak isteyenlerin şimdi kendilerinin aynı sancılarla kıvrandıklarını belirterek, "Dün kurumlarımız içindeki ihanet şebekelerini kullanarak Türkiye’ye diz çöktürmenin hesaplarını yapanlar, bugün kendi yönetimlerindeki kargaşaların üstesinden gelemiyorlar. Ülkemizin güney sınırlarını terör koridoruyla kuşatıp medeniyet ve kültür coğrafyamızla irtibatımızı kesmek isteyenler şimdi her geçen gün kendi içlerine kapanıyor, dış dünyayla aralarına duvarlar örüyorlar." değerlendirmesinde bulundu.

"Türkiye eski Türkiye olsaydı, bugün Suriye’de terör koridoru kurulmuştu"

Türkiye’nin eski Türkiye olmadığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: "Türkiye eski Türkiye olsaydı, bugün Suriye’de terör koridoru kurulmuştu. Irak, param parça edilmişti. Filistin gibi, Bosna gibi kadem davalarımızdan eser kalmamıştı. Bunu biz söylemiyoruz, çeşitli vesilelerle görüştüğümüz dünyadan ve bölgemizden siyasetçiler, sivil toplum temsilcileri, akademisyenler, iş adamları, herkes bile fısıltıyla veya yüksek sesle bunu ifade ediyor. Ülkemizin öncülük ettiği bu süreçten rahatsız olanlar her gün yeni oyunlarla, yeni bahanelerle, yeni argümanlarla, yeni tuzaklarla karşımıza çıkıyorlar. Biz önümüze getirilen konuların ardındaki gerçekleri bildiğimiz için, siyasetin ve diplomasinin gereklerini yerine getirmekle birlikte kendi yolumuzda ilerlemeyi sürdürüyoruz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarının ardından AK Parti Kocaeli Belediye Başkan Adayı Tahir Büyükakın ve 12 ilçenin AK Parti belediye başkan adaylarını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, mevcut Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nu da sahneye çağırarak hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.