Kendilerini ‘Suriye Muhaberatı’ diye tanıtıp gasp yaptılar

Kendilerini ‘Suriye Muhaberatı’ diye tanıtıp gasp yaptılar

Mersin’de kendilerini Suriye İstihbarat Örgütü Muhaberat mensupları olarak tanıtan 5 Suriyeli, aynı ülkenin vatandaşlarına ait olan bir şirkete gelerek 3 kişiyi kelepçeledikten sonra işyerini soydu. Kaçan gaspçılar, vatandaşlar tarafından etkisiz hale get

Edinilen bilgilere göre, kendilerini Suriye İstihbaratı Örgütü Muhaberat mensupları olarak tanıtan 5 Suriyeli Çakmak Caddesi İstasyon Kavşağında bulunan ve Suriyeli vatandaşlara ait olan ihracat şirketine geldi.  Sahte muhaberatçılar burada bulunan Mahammet Yasin, Malik Raşit ve Mahmut Bekir'e silah çekerek ellerine plastik kelepçe takıp etkisiz hale getirdi.  Şahıslar daha sonra kasada bulunan 41 bin Dolar, 6 bin Euro ve 10 bin Türk Lirasını alarak kaçmaya başladı. Gaspçıların arkasından ellerindeki kelepçeler ile  dışarı çıkan şirket sahipleri, ‘Hırsız’ vatandaşlardan yardım istedi. Bunun üzerine vatandaşlar, kaçan gaspçılardan 2’sini istasyona yakın yerde yakalayarak, darp etti.

 

Vatandaşlar tarafından darp edilen şahıslar polise sığındı. Yediği dayaktan bayılan bir şahıs, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

 

Kaçan hırsızlardan bir tanesi istasyonda vatandaşlar tarafından yakalanırken diğer bir hırsız ise Liman kapısında özel güvenlikçiler tarafından yakalandı.  Yakalananların üzerinde bir miktar para çıkarken, parayı alıp kaçan diğer gaspçının yakalanması için çalışma başlatıldı.  (Osman Öksüz- İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.