Kendilerini zincirleyen öğrencilere, polis müdahale etti

Kendilerini zincirleyen öğrencilere, polis müdahale etti

Mersin'de kendilerini bir okulun giriş kapısına zincirleyen öğrencilere polis müdahale etti. Yaşanan olayda 4 öğrenci gözaltına alındı.

MERSİN- Mersin’de kendilerini okul kapısına zincirleyen ve psikologların uyarılarına rağmen eylemlerinden vazgeçmeyen 4 lise öğrencisine polis müdahale etti. Zincirleri kesilen öğrenciler Çocuk Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

 

Kendilerine Dev-Lis adı veren biri kız 4 lise öğrencisi eğitim sistemi ve Adana’da meydana gelen olaylarda hayatını kaybeden İbrahim Aras olayına tepki vermek amacı ile kendilerini Tevfik Sırrı Gür Lisesi’nin bahçe giriş kapısına zincirledi.

 

Bir süre slogan atan öğrenciler eylemlerini devam ettirince olay yerine polis ve çevik kuvvet sevk edildi. Öğrencilerin ikna edilmesi için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü'nden 2 psikolog getirildi. Psikologlar; öğrencilere, eylemlerinin sonuç verdiğini ve sonlandırmaları gerektiğini söylediler.  Öğrenciler ise eylemlerini sürdürmede kararlı olduklarını dile getirdiler.

 

Daha sonra polis, eylemlerini sonlandırmaları için öğrencileri uyardı. Sonuç alınamayınca, okul giriş kapısında kendilerini zincirleyen öğrencilerin zincirleri kesilerek, polis otosuna bindirildiler. Gözaltına alınan öğrenciler hakkında işlemler yapılmak üzere Çocuk Şube Müdürlüğü’ne götürüldüler. (Osman Öksüz-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler