"Kendimizi hesaba çekelim"

"Kendimizi hesaba çekelim"

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, "Kendimizi hesaba çekelim. Çocuklarımız, gençlerimiz ne durumda? Onlara yeterince sahip çıkabiliyor muyuz?" dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Denizli'de görev yapan imam-hatip, müezzin ve Kur'an kursu hocalarıyla bir araya geldi.

Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programda konuşan Erbaş, cami içinde ve dışında yürütülecek hizmetlerin önemine dikkati çekti.

Erbaş, "Kürsüde ders anlatmaktan çıkan hocamız, mahalleyi, esnafı dolaşacak. Dini mübini, İslam'ı anlatacak. Okumak, ilim, irfan, kitap ve bunların ulaştırılması… Kalkacağız, inzar edeceğiz, uyaracağız. Sadece mahallemiz, köyümüz, şehrimiz değil, bütün dünya bizden bunu bekliyor." dedi.

"Kendimizi hesaba çekelim"

İnsanları aydınlatma noktasında vazifenin yerine getirilip getirilmediğiyle ilgili herkesin kendi muhasabesini yapması gerektiğini kaydeden Erbaş, şunları söyledi: "Kendimizi hesaba çekelim. Çocuklarımız, gençlerimiz ne durumda? Onlara yeterince sahip çıkabiliyor muyuz? Onlara dini mübini, İslam'ı zorlaştırmadan kolaylaştırarak, nefret ettirmeden sevdirerek öğretebiliyor muyuz? Yoksa hesabımız ağır olur."

"Kim vahyi inkar eder de hâlâ Müslüman kalır, böyle bir şey olur mu?"

Özellikle gençlere yönelik art niyetli propagandalara prim verilmemesi gerektiğini vurgulayan Erbaş, "Peygamberi inkar eden, kenarda duran ve hiçbir şeye karışmayan bir Tanrı anlayışının İslam'la ilgisi yoktur. Peygamberi inkar ettiğinizde beraberinde kitabı, ahireti de inkar etmiş oluyorsunuz. Yani kendiliğinden olan bir Tanrı anlayışı, onun dışında her şeyi inkar etmiş oluyorsunuz. Bu bir tuzaktır. Bu ateizme giden bir yoldur. Bunun propagandasını da yapmak isteyenlere de fırsat vermeyin. Birileri de 'Bakınız, bize şöyle yaptınız, böyle yaptınız. Milletin çocukları bundan oluyor.' diye planlı bir propaganda yapıyorlar. Bunlara da aldırmayın. Bu da dini istismardır. Din istismarının en uç noktalarından birisidir. Bir de imam hatipteki bizim yavrularımıza iftira ediyorlar. Kim peygamberi, vahyi inkar eder de hâlâ Müslüman kalır, böyle bir şey olur mu? Sizler bu tür propagandalara sakın pirim vermeyin." ifadelerini kullandı.

Programa; Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı ve Prof. Dr. Ramazan Muslu ile Diyanet'in üst düzey yöneticileri, Denizli İl Müftüsü Mehmet Aşık ve görevliler katıldı.

İLKHA












 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.