Kendini ‘Vali Yardımcısı’ olarak tanıtanlara dikkat

Kendini ‘Vali Yardımcısı’ olarak tanıtanlara dikkat

Batman Valiliği; mülki amir, kamu yöneticisi veya kurumların adı kullanılarak çeşitli işler için yardım adı altında para talep edilmek suretiyle dolandırıcılık yapanlara karşı uyarılarda bulundu.

Batman Valiliği’nden yapılan açıklamada, Batman’da art niyetli kişilerin kendilerini Batman Vali Yardımcısı veya başka bir daire müdürü olarak tanıtıp, yardım talebi adı altında para talep edilmek suretiyle dolandırıcılık yapıldığı belirtilerek vatandaşlar uyarıldı.


Açıklamada, son zamanlarda art niyetli kişilerin kendilerini Batman Vali Yardımcısı Şener Çağlar olarak tanıtarak, yardım talebi adı altında para talebinde bulunulduğuna dair duyumlar alındığı belirtildi.

Batman Valiliği’nin veya herhangi bir kamu kurumunun vatandaşlardan herhangi bir amaçla yardım toplama gibi bir yöntemi bulunmadığının ifade edildiği açıklamada, “Muhtaç, engelli veya diğer başvuru sahibi tüm vatandaşlarımıza yardımlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız (SYDV) tarafından yapılmaktadır. Valiliğimizin, herhangi bir kamu kurumunun veya kamu yöneticisinin adını kullanarak yardım toplamaya çalışan dolandırıcılara hiçbir şekilde itibar edilmemesini, böyle bir durumla karşılaşan vatandaşlarımızın ise Batman Valiliği’nin  (0488 213 1001), Emniyet Müdürlüğü’nün (155) veya Jandarma Komutanlığı’nın (156) numaralı telefonlarını arayarak ihbarda bulunması rica olunur.” denildi.  (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.