Kentin ilk mahallesinde 30 yıldır muhtarlık yapıyor

Kentin ilk mahallesinde 30 yıldır muhtarlık yapıyor

Gaziantep'in ilk mahallelerinden olan Tışlaki Mahallesi'nde 30 yıldır aralıksız muhtarlık yapan Mehmet Nuri Dinler, işini severek sürdürüyor.

Gaziantep'in Şahinbey ilçesindeki tarihi Antep Kalesi'nin yanı başında bulunan Tışlaki Mahallesi'nde 30 yıldır aralıksız muhtarlık yapan Mehmet Nuri Dinler (71), böyle bir mahallede muhtarlık yapmaktan gurur duyduğunu söyledi.

Muhtarlığa başladığı dönemi ve 30 yıllık tecrübesini anlatan Dinler, muhtarlığın çok önemli bir iş olduğunu dile getirdi.

Dinler, "Muhtarlıklar, vatandaşların uğrak yerleridir, vatandaşın istasyonudur ve dert anlatma yeridir. İnsanlara ve hizmete olan sevgim beni 6 dönemdir ayakta tutuyor. Yaşım elverdiği müddetçe mahallemi temsil etmeye devam edeceğim. 30 yıla yakındır mahalle muhtarlığı yapmaktayım. Doğup büyüdüğüm mahallede muhtarlık yapmaktan onur duymaktayım. Mahalleme hizmet etmekten gurur duyuyorum. Benden önce dayım 15 yıl boyunca bu mahallede muhtarlık yaptı." dedi.

"Mahallemiz, Gaziantep'in ilk yerleşim alanı"

Mahallelerinin, kentin ilk yerleşim alanı olduğunu kaydeden Dinler, şunları söyledi:

"Antepliler, daha önce güvenlik açısından kalede ikamet ederlermiş. Belli bir zamandan sonra insanlar kaleye sığmayınca ilk olarak dışarı çıktıklarında bu mahalleye, çevresine yerleşmişler. Bizim mahallemizde 1700'lü yıllarda altıncı kuşak dedemiz olan Abdullah Mahir Efendi, kadı olarak görev yapmış. 1710 yılında vefat etmiş. Doğduğumdan beri bu mahalledeyim. Bu mahallede doğup büyüdüm. Mahallemi seviyorum. Mahallemdeki insanlara hizmet etmekten gurur duyuyorum. Muhtarlık yapmak güzel bir duygu. Gerçi şu an bazı yeni kurulan mahalleler var. Bundan dolayı bizim mahallemizin olduğunu dahi bilmeyenler var. Mahallemiz daha önce Kayseri Mahallesi olarak geçerdi. Dedemiz Kayseri'de kadılık yaptığından dolayı bu şekilde geçmiş. Bununla birlikte kısmen de Cabi Mahallesi olarak geçer ama asıl adı Tışlaki Mahallesi'dir."

"Muhtarlık zevkli bir meslektir"

Muhtarlığın zevkli bir meslek olduğunu sözlerine ekleyen Dinler, "Halka hizmet etmek hakka hizmet etmektir. Fakirlere, yoksullara ve her türlü sorunu olanlara yardımcı oluyoruz. Çözebildiğimizi biz çözüyoruz, çözemediğimizi ise köprü vazifesi olarak devlet yetkililerine bildiriyoruz. Bu şekilde mahallemizin sorunlarıyla ilgileniyoruz. Muhtarlığı sevmeseydim 30 yıldır bu görevi yapmazdım. Bir dönem muhtarlığı bırakmak istedim fakat mahalle sakinleri bu görevi yürütmem için ısrarda bulundular. Bundan dolayı devam etmeye karar verdim. Demek ki bugüne kadar kısmetimiz varmış. Elbette muhtarlığın bazı zor şartları var ama insanlara hizmet ettiğimizden dolayı buna katlanıyoruz. İnsanlara yardımcı olmak güzeldir." ifadelerini kullandı.

İLKHA












 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.