Kepenk kapatma eyleminden dolayı  4 kişi tutuklandı

Kepenk kapatma eyleminden dolayı 4 kişi tutuklandı

26 Ağustos tarihinde DBP’nin çağrısıyla Diyarbakır’da gerçekleştirilen kepenk ve kontak kapatma ile ilgili, Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan 4 kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak ceza evine gönderildi.

26 Ağustos tarihinde DBP’nin çağrısıyla Diyarbakır’da gerçekleştirilen kepenk ve kontak kapatma ile ilgili, yürütülen  soruşturma ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yazıl basın açıklaması yapıldı.

 Cumhuriyet Başsavcılığı’nın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen soruşturma kapsamında, olayla ilgisi olduğu değerlendirilen C.G., H.İ., K.A., ve A.B. isimli 4 kişi gözaltına alınmış olup, 29.08.2015 tarihinde Cumhuriyet Başsavcılığımızca alınan ifadelerinin adından,  ‘örgüt içerisindeki hiyerarşik yapıya dahil olmakla birlikte, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek eylemi’ iddiasıyla, tutuklanmaları talebiyle, Diyarbakır Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilmişlerdir.”

Açıklamanın devamında, Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince sorguları tamamlanan 4 şüphelinin,”Örgüt içerisindeki hiyerarşik yapıya dahil oldukları ve  örgüte bilerek ve isteyerek yardım ettikleri ’ iddiasıyla tutuklanarak Diyarbakır Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna gönderildikleri belirtildi.

Açıklamada son olarak kepenk ve kontak kapatma eylemi ile ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.