Kepenk Kapattırılan Esnaf İflasın Eşiğinde

Kepenk Kapattırılan Esnaf İflasın Eşiğinde

Kobani bahanesiyle Şırnak'ta yapılan eylemlerde zorla kepenk kapattırılan esnaf, iflas eşiğine geldi.

ŞIRNAK - IŞİD’in Kobani’ye (Aynel Arap) girmesini bahane eden PKK/HDP’liler, 06-13 Ekim tarihleri arasında ülke genelinde büyük maddi ve manevi tahribata yol açtılar. Şırnak’taki eylemlerde zorla kepenk kapattırılan bir çok esnaf ise iflas eşiğine geldiklerinden işyerlerini temelli kapatmak zorunda kaldı.

Çıkan olaylardan büyük üzüntü duyduğunu belirten esnaf Ahmet Açıl, “Birilerinin bazı şeyleri bahane ederek kendi halkına zarar vermesi tasvip edilemez. Kendi kullandığı bankaları, alışveriş merkezlerini yakma girişimleri akıl dışı davranışlardır.”diye konuştu.

“Zaten iş yok, bir de bir hafta kepenkler kapanınca ödemelerim aksadı”
Zorla kepenk kapattırmalarla bu sorunun çözüme kavuşamayacağını belirten Bilal O, “Ben esnafım, benim gibi yüzlerce kişi bir hafta kepenk kapatarak büyük maddi zarara uğradı. Zaten iş yok, bir de bir hafta kepenkler kapanınca ödemelerim aksadı, çeklerim geri döndü, ne yapacağımı bilmiyorum. Bunun hesabını kim verecek?”diye dert yandı.

İşyeri sahibi Şeref Kılıç da son yaşanan olaylar nedeniyle işlerin daha da kötüye gittiğini söyleyerek, “Şırnak’ta alışverişler, ya öğrenci ya da öğretme- memur üzerine yürüyor. Son yaşanan olaylarda 6 gün kepenkler açılmadı, esnaf olarak çok kötü günler yaşadık. En son 2 gün kepenk kapatmanın ayın 15-16’sına denk gelmesi, memurların borçlarını verememesine bizim de ödemelerimizin aksamasına neden oldu.”diye konuştu.

Beyaz eşya satıcısı Ahmet İ. de son yaşanan olaylar nedeniyle komşu iki dükkanın kapatıldığını belirterek, “Hiçbir güvence kalmadı, ne zaman işyeri kapanacak diye bekler olduk. 2 komşu işyeri sahibi dükkanı kapatmak zorunda kaldı. Ödemelerimiz aksadı, işleri çeviremez olduk, gerçekten bu işe devletin acil bir çözüm üretmesi lazım.”dedi.

İş yerlerinin kapatılmasını doğru bulmadığını belirten Şırnaklı bir vatandaş ise, olayların Kobani ile hiçbir alakasının olmadığını, yapılanların din ve İslam’a alenen yapılan saldırı olduğunu, bunun herkes tarafından görülmesi gerektiğini belirtti. (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.