Kerbela şehitleri Halkalı'da anıldı

Kerbela şehitleri Halkalı'da anıldı

​Hazreti Muhammed'in torunu Hazreti Hüseyin'in ve 72 yareninin Kerbela'da şehit edilişinin yıldönümü dolayısıyla İstanbul Halkalı'da anma töreni yapıldı.

Caferilik İnancını Tanıtma, Araştırma ve Eğitim Derneği (CAFERİDER) tarafından Hazreti Muhammed'in torunu Hazreti Hüseyin'in ve 72 yareninin Kerbela'da şehit edilişinin yıldönümü dolayısıyla Halkalı'da anma töreni yapıldı.

Küçükçekmece ilçesine bağlı Halkalı semtinde bulunan Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezinde gerçekleştirilen program sabah saat 10:00’da başladı.

Yoğunluğun yaşandığı programda dışarıda kalan katılımcılar için kadın ve erkeklere ayrı ayrı 2 adet dev ekran kuruldu. Salona giremeyen vatandaşlar etkinliği dev ekranlardan takip etti.

Hazreti Hüseyin’in yaşadığı acı ve peygamber ailesine yapılan zulmün hatırlanması, zihinlerde canlı tutulması için her yıl düzenlenen Kerbela programında, Matemiyeler söylendi, sineler dövüldü ve sembolik olarak zincirler takıldı.

Hazreti Hüseyin ve yarenlerinin yaşadığı katliamı konu alan tiyatro gösteriminde ise duygu dolu anlar yaşayan katılımcılar gözyaşlarına hâkim olamadılar.

Yapılan etkinliğe katılanların büyük çoğunluğunun matemi hatırlattığı için siyahlar giymesi de dikkatlerden kaçmadı.

Halkalıda yapılan etkinliğin yanı sıra yine aynı saatlerde Caferiler tarafından ikinci adres olarak Zeytinburnu Cafer-i Sadık cami önünde de etkinlik yapıldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler