Kerbela'yı bilmek tek başına bir derstir

Kerbela'yı bilmek tek başına bir derstir

İtalya'nın Trieste kentinde düzenlenen Aşura Programında Kerbela'yı bilmenin başlı başına bir ders olduğu vurgulandı.

ROMA - Hz. Hüseyin ve 72 arkadaşının çağın zalim diktatörü Yezid'e karşı direnişleri ve ve mücadelelerini anlama programı, Trieste kentinin Said-i Nursi Mescidinde Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

 

Programa katılan Veysel Aydemir Hoca, Hz. Hüseyin'in hayatından kesitler aktararak, onun Kerbela'da mücadelesinin kendinden sonraki nesillere örnek olduğunu belirtti. Aşura'yı, Kerbela'yı bilmenin başlı başına ders olduğunu vurgulayan Aydemir hoca, Aşura deyince Kerbela ve Hz Hüseyin'in mücadelesinin akla gelmesi gerektiğini söyledi.

 

Aydemir Hoca konuşmasını şöyle sürdürdü: ''Hz. Hüseyin'in o mücadelesi ümmet için vazgeçilmez bir metot olmalı ve vazgeçilmez bir unsur olmalıdır. Ümmeti Muhammed için en güzel örnek Hz. Hüseyin ve Kerbela olayıdır. Gençler iyi anlamalı Hz. Hüseyin'i. Hz. Hüseyin sadece Ali ve Fatıma'nın çocuğu olduğu gibi anlamamalı. O Şehitlerin efendisi ve çağın içkici zalimine boyun eğmemiş bir yüce şahsiyettir. Bugün Müslümanlar olarak bir şey yapmak istiyorsak Hz. Hüseyin'e bakmalıyız. Hz. Hüseyin Kerbela çölünde sadece yanında bulunan 72 kişiyle zalim Yezid'in ordusuna karşı korkmadan cesaretle savaşmıştır. İşte o Hz Muhammed'in (sav) torunu Hüseyin'dir. Bizler de Hüseyin olabilmeliyiz.'' dedi.

 

Said-i Nursi Kültür Vakfı Bayan Komisyonu da, aynı saatlerde kadınlara özel Hz. Hüseyin ve Kerbela olayını anma programı düzenledi. programa katılan genç kızlara, Hz. Hüseyin'in mücadelesini ve mesajını tüm nesillere haykırarak aktaran Hz.Zeyneb'in hayatından kesitler aktarıldı. Hz. Zeyneb'in hayatı anlatılırken duygu dolu anlar yaşandı.

 

Programın sonunda misafirlere çeşitli içecek ve yiyecekler ikram edildi. (Yunus Can - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.