"Kerkük petrolü yine Türkiye’den ihraç edilecek"

"Kerkük petrolü yine Türkiye’den ihraç edilecek"

Erbil ile Ankara arasındaki gerilimin bir şekilde son bulacağını söyleyen Turcas Petrol Yönetim Kurulu Üyesi Matthew Bryza, Irak Kürdistanı petrolünü Türkiye üzerinden ihraç edeceğini söyledi.

Irak Kürdistanı'nda yapılan bağımsızlık referandumun ardından Ankara Erbil arasında yaşanan gerilimin bir şekilde son bulacağını söyleyen ABD’nin eski Bakü Büyükelçisi ve Turcas Petrol Yönetim Kurulu Üyesi Matthew Bryza, Kerkük petrolünün yeniden Türkiye üzerinden dünya piyasalarına ihraç edileceğini belirtti.

Bryza, "Kürdistan Bölgesi'nin enerji kaynaklarını paraya çevirebilmesi için tek yol Türkiye. Türkiye gerçekten güçlü bir pozisyonda bulunuyor. Ben eninde sonunda Türkiye ile Kürdistan Bölgesi arasındaki tansiyonun düşeceğine ve Türkiye üzerinden Kerkük'teki enerji kaynaklarının ihracatına devam edileceğine inanıyorum. Dünyada günde yaklaşık 100 milyon varil petrol tüketiliyor ve Irak'ın kuzeyinden yapılan ihracat bu miktarın yüzde birinden az bir rakama tekabül ediyor. Ancak bu kaynakların ihracatının Türkiye üzerinden uluslararası piyasalara taşınması, Türkiye, Kürdistan Bölgesi ve Irak hükümeti arasındaki uzun süreli işbirliğinin geliştirilmesi için potansiyel taşıyor." dedi. (İLKHA) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.