Kerkük'te Eş Zamanlı Üç Bombalı Saldırı!

Kerkük'te Eş Zamanlı Üç Bombalı Saldırı!

Kerkük kentindeki Nur Camisi ve Fetih Camisi ile Rahimava bölgesinde eş zamanlı bombalı saldırılar gerçekleştirildi. Saldırılarda ölü ve yaralılar var.

Kerkük kentinde düzenlenen üç bombalı intihar saldırısında ölü  sayısı 23'e, yaralı sayısı 70'e yükseldi

Irak'ın Kerkük kentinde düzenlenen üç bombalı intihar  saldırısında ölü sayısının 23'e, yaralı sayısının 70'e yükseldiği bildirildi.

Güvenlik ve hastane kaynaklarından alınan bilgilere göre Kerkük merkezinde peşmergeleri hedef alan bombalı intihar saldırılarında ölü sayısı  23'e, yaralı sayısı 70'e yükseldi. Yaralıların içinde durumu ağır olanların fazla  olması ve peşmergelerin kaldığı binanın patlamanın etkisiyle çökmesi nedeniyle  ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Kerkük'te akşam saatlerinde, kimliği henüz belirlenemeyen kişilerce  bombalı araçlarla gerçekleştirilen üç intihar saldırısı sonucu çevrede büyük  çaplı hasar meydana geldi. Kerkük- Bağdat yolundaki Fetih Camisi yakınındaki  asayiş binasını hedefleyen patlama sonrası yangın meydana geldi.

Rahimava bölgesindeki üçüncü bombalı saldırı ise semt pazarı yakınında  gerçekleştirildi. Patlamada çok sayıda insan etkilendi. En çok ölü ve yaralının  bu saldırıda yaşandığı ifade edildi.

En ağır saldırı   

Kerkük, Irak ordusunun çekilmesinin ardından 12 Haziran'da peşmergenin  kontrolüne geçti. Ancak kentteki terör saldırıları azalma göstermekle birlikte  devam ediyor. Son patlamaların, Kerkük'ün peşmergenin kontrolüne geçmesinden sonraki en ağır terör saldırısı olduğu belirtildi.

KAMYONETLE İNTİHAR SALDIRISI

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre; Kerkük-Bağdat yolu mevkinde Nur Camisi karşısında peşmergelerin kaldığı 4 katlı binaya bomba yüklü kamyonetle intihar saldırısı düzenlendi.

PEŞMERGELER ENKAZ ALTINDA

Saldırı sonrası çöken binada enkaz altında kalan peşmergeler için kurtarma çalışması başlatıldı. Polis, binayı güvenlik kordonuna aldı.

2 AYRI NOKTAYA DAHA SALDIRDILAR

Kimliği belirsiz kişiler, Fetih Camisi ve Rahimava bölgesindeki asayiş binalarına da bombalı intihar saldırıları gerçekleştirdi. Özellikle Rahimava'daki patlamanın semt pazarına yakın noktada gerçekleşmesi nedeniyle ölü ve yaralı sayısının fazla olmasından endişe ediliyor. Üç bombalı intihar saldırısında ilk belirlemelere göre 23 kişi öldü, 70 kişi yaralandı.

ERBİL'DE DE PATLAMA

Kürdistan başkenti Hewlêr şehrinde polis müdürlüğü önünde bomba yüklü araç patlatıldı. Bağdat plakalı araçla düzenlenen saldırıda ölen ya da yaralananlar olduğu belirtiliyor.

BAĞDAT VE TIKRİT'TE 17 ÖLÜ

Başkent Bağdat'ta bugün düzenlenen ve istihbarat binasını hedef alan saldırıda 8, Tıkrit'teki intihar saldırısında ise 9 kişi hayatını kaybetmişti. Dün de Diyala'da Musab bin Umeyr Camii'ne düzenlenen silahlı saldırıda 26 kişi hayatını kaybetmiş, 36 kişi yaralanmıştı.

Irak’ta uzun süredir devam eden kaos, IŞİD’in 10 Haziran’da ülkenin ikinci büyük kenti Musul’u ele geçirmesi ve diğer bölgelere ilerlemesi sonrasında daha da şiddetlendi. IŞİD’in bölgeye düzenlediği saldırının ardından Irak ordusunun askerleri bölgeden çekilmişti. ABD, IŞİD’in ilerleyişini hava saldırılar düzenleyerek önlemeye başarmış olsa da, IŞİD’in alevlendirdiği mezhepçilik ateşine karşı koyamıyor. Irak’ın günlük yaşadığı kaçırma, bombalama ve suikast olaylar, ülkenin 2006-2007 yıllarında yaşadığı iç savaşı hatırlatıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.