Kerkük'te sokağa çıkma yasağı

Kerkük'te sokağa çıkma yasağı

IŞİD mensupları kerkük'te bazı köylere ve şehir merkezinde bir otel ile polis merkezine saldırdı. Saldırılarda bir Peşmerge komutanı hayatını kaybetti. Şehirde sokağa çıkma yasağı ilan edildi

IŞİD Kerkük’ün güneyinde yer alan Telwerid, Meryembeg ve Mala Abdullah cephelerinde bulunan peşmerge karargahlarına saldırdı.

Sisli havadan yararlanan IŞİD’in, bombalı araçlar ve intihar eylemcileri kullanarak bazı köylere girdiği belirtildi. Rudaw'da yer alan habere göre, saldırılarda bir peşmerge hayatını kaybetti ve 7 peşmerge de yaralandı.

Örgüt sabah saatlerinde ise Kerkük kent merkezinde Irak polis Müdürlüğü ve Kürt Partilere ait asayiş karargahının olduğu bölgeye bombalı bir araçla saldırı düzenledi.

IŞİD mensupları, gece saatlerinde Kerkük’ün 12 kilometre güneyinde Peşmerge kontrolündeki Tel El Verd, Mektep Halit, Meryembeg ve Molla Abdullah köylerine saldırdı. IŞİD, şiddetli çatışmalar sonrası Mektep Halit ve Molla Abdullah köylerini ele geçirdi.

Peşmerge, iki köyü tekrar kontrolüne almak için IŞİD'le sokak çatışmalarına girdiği ve Meryembegi Nehrawan ve Mektep Halid’i gibi bölgelerin yeniden Peşmerge Güçleri'nin kontrolüne geçtiği bildirildi

KERKÜK'TE OTELE SALDIRDI

Kerkük kentinde üç IŞİD mensubunun, Kasr Oteli'ni ele geçirmek için emniyet güçlerine saldırdıkları bildirildi. 

Alınan bilgiye göre şehir merkezindeki Kasr Oteli'ni ele geçirmek isteyen IŞİD mensuplarından biri, bombalı intihar saldırısında bulundu. Diğer iki örgüt mensubu ise üzerlerindeki bombaları patlatmadan polis tarafından yakalandı. 

Kasr Oteli'nin çok sayıda güvenlik gücünün konuşlandığı Kerkük eski Emniyet Müdürlüğü binası yanında olduğu için IŞİD mensuplarının oteli almak istedikleri belirtildi.

Rûdaw muhabiri ise sabah saatlerinde bir intihar eylemcisinin bombalı araçla Kerkük Saray Oteli yakınında bulunan eski Kerkük Polis Müdürlüğü binasının içine girerek aracı patlattığını söyledi.

IŞİD mensuplarının zaman zaman bombalı araçlarla saldırdığı çatışmalarda Peşmerge 1'inci Tugay Komutanı Şerko Fatih hayatını kaybetti. Peşmerge Bakanlığı, IŞİD'i püskürtmek için bölgeye daha fazla askeri güç sevk etti.

IŞİD'in Kerkük'teki saldırıları bölgede bulunan birçok petrol sahasını ve boru hatlarını da tehdit ediyor. Daha önce IŞİD'in havan toplarının vurduğu boru hattında yangın çıkmıştı.

Şehirde saldırılardan sonra sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

BİR SALDIRI DA BAĞDAT'TA

Irak'ın başkenti Bağdat'ta meydana gelen patlamada 3 kişinin öldüğü, 8 kişinin de yaralandığı belirtildi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, başkentin merkezinde bulunan Bab el-Şarci bölgesindeki pazar yerinde gerçekleştirilen bombalı saldırı sonucu 3 kişi öldü, 8 kişi de yaralandı.

Saldırı sonrası çok sayıda takviye güvenlik gücü bölgeye intikal etti. Ölü ve yaralılar, Sağlık Bakanlığı'nın tahsis ettiği ambulanslarla yakın çevredeki hastanelere sevk edildi. 

Dışişleri Bakanlığı ve parlamento binalarının bulunduğu Salihiye bölgesinde güvenlik önlemleri artırıldı. Patlamanın meydana geldiği Bab el-Şarci bölgesiyle hükümet binalarının bulunduğu Salihiye'yi birbirine bağlayan Cumhuriyet Köprüsü ve yollar yaya ve trafiğe kapatıldı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.