​Kermes geleneği sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın yansımasıdır

​Kermes geleneği sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın yansımasıdır

​Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Şanlıurfa’ya gelen HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz, Umut Kervanı Vakfı Şanlıurfa Şubesinin fakir ve muhtaç aileler yararına düzenlemiş olduğu kermesi de ziyaret etti.

Kermesin düzenlendiği Topçu Meydanında bir heyet ile ziyarette bulunan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz, Umut Kervanı Vakfı Şanlıurfa Şube Başkanı Mahmut Çelik karşıladı.

Parti sözcüsü Yavuz’a, Genel İstişare Kurulu Üyesi Süleyman Atmaca, Eyyübiye İlçe Başkanı Ahmet İdem, Karaköprü İlçe Başkanı Faruk Polat ile İlçe Başkan Yardımcıları eşlik etti.

Kermes alanında kurulan reyonları gezerek görevliler ve vatandaşlarla yakından ilgilenen Yavuz’a tatlı çeşitleri ve çay ikram edildi.

“Bu hayırlı amellerin ve faaliyetlerin devam etmesi gerekiyor”

Burada bir açıklama yapan Yavuz, fakirlik ile zenginlik arasındaki köprü görevi gören bu hayırlı amellerin ve faaliyetlerin devam etmesi gerektiğini ifade etti.

Kermeste emeği geçenlere teşekkür eden Yavuz, “Umut Kervanı Vakfı Şanlıurfa Şubesinin düzenlemiş olduğu kermese gelerek ziyaretlerde bulunduk. Sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın güzel örneklerinden bir tanesi olan kermes geleneğinin devam ettirilmiş olması son derece güzel. Fakirlik ile zenginlik arasındaki köprü görevi gören bu hayırlı amellerin ve faaliyetlerin devam etmesi gerekiyor. Tasadduk kültürüne alışık olan ve özellikle Şanlıurfa’da yaşayan Hz. İbrahim’in cömertliğinden ve bereketliliğinden nasip almış Şanlıurfa halkının da rağbeti bizleri memnun etti. Bu vesileyle bu hayırlı işte, bu hayırlı organizasyonda emeği geçen bütün kardeşlerimi ve bacılarımı tebrik ediyorum. Allah onlardan razı olsun. İnşallah bu hayırlı yardımların devamı gelir.” şeklinde konuştu.

Umut Kervanı Vakfı Şanlıurfa Şube Başkanı Mahmut Çelik ise, fakir ve muhtaç aileler yararına düzenledikleri kermesi ziyaret etmesinden memnun kaldıklarını belirterek, HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz’a ve heyetine ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

İLKHA













Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.