Kesintilerin sebebi aşırı tüketim

Kesintilerin sebebi aşırı tüketim

Dicle Elektrik AŞ Sözcüsü Mehmet Gökay Üstün, DEDAŞ olarak hizmet verdikleri 6 kentte tüketilen elektriğin Türkiye ortalamasının 2.2 katı olduğuna belirterek, aşırı tüketim ve borcunu ödememekte ısrarcı olan abonelerin yapılan kesintilerde pay sahibi oldu

DİYARBAKIR  - Dicle Elektrik Sözcüsü Mehmet Gökay Üstün, son günlerde yaşanan elektrik kesintileri ve yaşanan toplumsal olaylarla ilgili bir basın açıklaması yayınladı.

 

“Kampanyalarımız beklenen ilgiyi görmedi”

Açıklamada son günlerde yaşanan kesintilere değinen Üstün, özelleştirme sonrası geride bırakılan bir yıl içerisinde, gerek geçmiş gerekse güncel borçlarla ilgili olarak defalarca kampanya düzenlemelerine rağmen aboneler tarafından beklenen ilgiyi görmediklerinden yakındı.

 

Üstün, “DEDAŞ olarak bölgeye daha kaliteli hizmet vermek amacıyla birçok kampanya düzenledik. Farklı abone çeşitlerine göre avantajlı kampanyalarımız ilgi görüyor. Fakat bazı bölgelerde ödeme alışkanlığı henüz oluşmuş değil. Bölgeye daha kaliteli hizmet verebilmemiz için harcanan elektriğin karşılığının ödenmesi gerekiyor. Tüketilen enerjinin karşılığının verilmesi halinde sürdürülebilir bir noktaya geleceğiz.” ifadelerini kullandı.

 

Özelleştirme sonrası 97 milyon TL yatırım

Bugün için elektrik kesintilerinin sebebinin aşırı tüketim ve borcunu ödemeyen abonelerin etkisinin çok olduğuna vurgu yapan Üstün, borcunu ödemeyen abonelerin elektriğinin kesildiğini söyledi.

 

Üstün,  “Harcanan enerjinin karşılığının alınmaması halinde bundan sonraki süreçte de kesintiler kaçınılmaz olacak. Özelleştirme sonrası bölgeye 97 Milyon TL’lik yatırım gerçekleştirdik. Bunun yanında yapılan kesintilerin de bir kısmının arıza ve bakım çalışmaları için yapılan planlı kesintiler olduğunu da belirtmek isterim” dedi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler