KESK-DİSK’ten imam hatip ve tekbir hazımsızlığı

KESK-DİSK’ten imam hatip ve tekbir hazımsızlığı

KESK-DİSK, imam hatip okullarının açılmasını ve burada tekbir getirilmesini kabul etmediklerini açıklayarak, hastanelerin ve okulların tekbir sesleriyle işgal edildiğini bunun da kabul edilir bir durum olmadığını belirti.

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde KESK-DİSK ve TMMOB, ana dilde eğitimle ilgili düzenlediği basın açıklamasında imam hatip okullarının açılmasına ve okullarda tekbir getirilmesine karşı çıktı.  

Özgürlük Meydanı’nda düzenlenen basın açıklamasına Kızıltepe Belediye eş başkanları ve HDP- DBP ilçe eş başkanları da destek verdi. Açıklamayı Kızıltepe Eğitim-Sen Şubesi Sekreteri Erdal Çam okudu.

Açılan imam hatip okullarından duyduğu rahatsızlığı dile getiren Kızıltepe Eğitim-Sen Şubesi Sekreteri Çam, ihtiyaç olmamasına rağmen imam hatip okullarının açıldığı ve okulların tekbir sesleriyle işgal edildiğini savundu.  

Okullar da Allah lafzı olan tekbir sesinin yükselmesini kabullenmeyeceklerini açıklayan Çam,  “Hastaneler ve okulların tekbir sesleriyle işgal edildiğine tanık olmaktayız. Bunu kabul etmemiz düşünülemez. Buradan bir kez daha Kürdistan ve Türkiye halklarına çağrıda bulunuyoruz.” diyerek İslami değerlere karşı duydukları hazımsızlığı bir kez daha itiraf etti.

Çam’ın, açıklamasında MEMUR-SEN ve Eğitim-Bir-Sen’i IŞİD ile bağdaştırıp hedef göstermesi ise dikkat çekti.

Grup açıklamanın ardından olaysız bir şekilde dağıldı.  (Mehmet Aslan - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum