Keşke Allah rızası için olsa…

Keşke Allah rızası için olsa…

Demokratik İslam Kongresi adı altında aralarında Yazar İhsan Eliaçık, Prof. Dr. Kadri Yıldırım, Yazar Hüda Kaya, Yazar Ayhan Bilgen ve Güler Özavcı Doğu'nun da katılacağı BDP'nin 'Kutlu Doğum' programında acabalar kafaları karıştırıyor.

DİYARBAKIR - 6 aydır Ortadoğu ve Avrupa’da hazırlık çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen panel, çalıştay, toplantı ve şahıslarla yapılan görüşmelerin sonuçlandırılarak Demokratik İslam Kongresi Çağrıcılar Grubunun da katılacağı BDP’nin Kutlu Doğum programını gündemine alan Doğruhaber Gazetesi yazarlarından Abdullah Bahadır, “Amaç Kutlu Doğum’u Sabote Etmek Olmasın?” başlığıyla yayınladığı makalesinde “PKK/KCK/BDP’nin DTK’si, Abdullah Öcalan’ın talimatıyla Diyarbakır’da Kutlu doğum etkinliğini Newroz Meydanı’nda kutlayacakmış.” ifadelerini kullandı.

 

 

“Keşke bu program Allah rızası için icra edilmiş olsaydı”

Ayın 19’nda gerçekleşecek programa katılacak olan Mardin Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk, yazarlar Hüda Kaya, Ayhan Bilgen, İhsan Eliaçık ve Prof. Dr. Kadri Yıldırım’ın programa gelişlerini ve öncesi yapacakları basın açıklamasını da manidar bulduğunu ifade eden Bahadır, “Keşke bu program, Sivil Cumalar saçmalığı gibi bir çıkışla değil de gerçekten Allah rızası için icra edilmiş olsaydı.” dedi.

 

 

PKK/BDP’lilerin daha önce de bütün camilere savaş açarak boykot ettiklerini ve PKK/KCK’nin halkı camilerden soğutmaya ve camilere gitmelerine engel olmaya çalıştıklarını söyleyerek, Öcalan’ın resmi önünde secde edildiğine değinen Bahadır, “Gerçek niyetler çok geçmeden anlaşılmakla beraber icra edilen yapmacık sözde namazlar da fazla devam ettirilmeden son bulmuştu. Şimdi bu Kutlu Doğum meselesinde de tamamen bir samimiyetsizlik var diye düşünüyorum. Belki ağır olur ama burada Allah rızası değil, salt fitne ve kandırma amaçlı bir kutlama olduğu/olacağını hemen söylemek isterim.” dedi.

 

 

“Zihin haritası ve söylemleri bir birine uyuşmuyor”

Kutlu Doğum etkinliğinin yapılması emrini veren Öcalan’ın “Sümer Rahip Devletinden Halk Cumhuriyetine Doğru” isimli kitabından ve Öcalan’ın Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine (AİHM) gönderdiği savunmalardan yaptığı iktibaslarla PKK/BDP zihniyetinin inanç haritasını ortaya koyan Bahadır, zihin haritası ve söylemleri bir birine uyuşmadığına dikkat çekti.

 

 

Öcalan, atasının maymun olduğuna inanıyor

Bahadır, Apo’nun kitaplarından aldığı; “İnsanlığın ilk atası maymunlardır. İnsan, 20 milyon yıl önce Doğu Afrika’nın iklim koşullarında oluşan ve iki ayağı üstünde yürüyen yaratıkların evrim geçirilmiş biçimidir.”(s.17)

 

“İnsanlar, eskiden gelişkin bir hayvan topluluğu olarak yaşıyordu.”(s.22)

 

“İnsan, önce primattı( şekli tam bilinmeyen bir memeli türü), sonra maymun oldu, ardından bugünkü biçimini aldı.”(s.23)

 

 “Din, afyondur ve imha, işkence, açlık, hastalık gibi sorunların kaynaklarındandır.”(s.39) ‘ bilgilerini paylaşarak, Öcalan‘ın sözde savunmasında onlarca kez, bazen hiç ilgisi yokken Allah’ın varlığını inkâr ettiğini dile getirdi.

 

Sadece Allah değil aynı inkâr zihniyetini doğumunu kutlama emri verdiği Peygamberimiz içinde sergilediğini yazan Bahadır, Öcalan’ın peygamberimize “Hatice olmadan Muhammed’in peygamberleşmesi mümkün görünmemektedir. ” (s.211) ifadeleriyle hakaret ettiğini dile getiriyor.

 

 

 

Hakaret ettiği Peygamberin doğumunu kutluyor

Peygamberimiz için; “Muhammed, Mekke-Şam-Kudüs arasında yolculuk yaparken Asuri Nesturi rahiplerinden çok şey öğrenmiştir. Ayrıca Yahudilerle içli dışlı yaşadığı için onlardan etkilenmiştir. İsa Esensiler tarikatından etkilendiği gibi Muhammed de Haniflerden çok etkilenmiştir. Zerdüşt’ün fikirlerini de duyması muhtemeldir. Hıristiyanlık, Musevilik ve Zerdüştlük Muhammed’in ideolojisini hazırlayan ideolojilerdir. ” (s.192)

 

“Muhammed’in kişiliği, özce dile getirilen dönemin etkisi altında oldukça çelişkili bir gelişim göstermektedir. ” (s.209)” İfadelerini  kullanan Apo’nun bugün gelinen noktada sergilediği eylemi ile söylem ve zihin haritasının bir çatışma içerisinde olduğunu ifade etti.

 

 

“Newroz Meydanına newroz ateşini taşıyacaklar”

Bahadır, bunun temel sebebinin de bölgede Peygamber Sevdalılarının öncülüğünde gelişen İslami gelişmeler olduğunu söyleyerek, BDP / PKK’lilerin yazar ve aydın kisvesi altında kendisine destek verenlerden de cesaret alarak yaptıkları Kutlu Doğum etkinliğinin Kutlu doğum olmayıp Newroz Meydanı’na Newroz ateşini taşımak olduğundan endişe ettiğini yazdı.

 

 

“Acaba hangi sloganları atacaklar?”

Yapılacak olan programa icabet eden/edecek halkın samimiyetine inandığını söyleyen Bahadır, organizatörlerin hangi sloganları atacaklarını ve konuşmacıların kimliklerini şimdiden merak ettiğini belirterek “Mesela HDP’nin Kürkçü’sünü, İşçi Parti’nin Perinçek’ini veya akıl hocası(!) Yalçın Küçük’ü konuşmacı olarak çağırmaları gibi bir sürpriz olabilir mi acaba? Gerçi bunun olması biraz zor. Biraz daha Kutlu Doğum’a uygun kimlikleri ileri sürmeleri büyük ihtimal.” İfadelerini kullandı. (Fikret Özkan- İLKHA)



 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.