Keşke herkes zekâtını verse de hiçbir fakir kalmasa

Keşke herkes zekâtını verse de hiçbir fakir kalmasa

Şanlıurfa Umut Kervanı yetkililerinden Mahmut Çelik, bütün Müslümanların zekât vermeleri durumunda ihtiyaç sahibi kimsenin kalmayacağını söyledi.

Şanlıurfa Umut Kervanı yetkililerinden Mahmut Çelik, 2017 yılı faaliyet raporunu açıklayarak, 2 bin 560 aileye 168 bin 808 TL değerinde yardımda bulunduklarını bildirdi.

Çelik, "Biz 2017 yılında fakir, mağdur ve muhtaç 850 aileye gıda; yetim, fakir ve öğrenciler başta olmak üzere 500 aileye giyim yardımında bulunduk. Suriye İnsani Yardım Platformu ile beraber 750 aileye giyim, 250 aileye gıda yardımı yaptık. 500 aileye de sosyal yardımlaşma tarafından verilen kömürleri ilettik. Tabi, bu yardımların yanında temizlik ve ev eşyalarını da ihtiyaç sahibi ailelere veriyoruz." dedi.

"Keşke herkes zekâtını verse de hiçbir fakir kalmasa"

Bütün Müslümanların zekat vermeleri durumunda ihtiyaç sahibi kimsenin kalmayacağını dile getiren Çelik, "Bütün hayır sahiplerinin bizimle beraber gelip, bizzat kendilerinin yardım etmelerini istiyoruz. İnsan muhtaç ve mağdur olduğu zaman başka yollara düşebiliyor. Bizim bu hayırları yapmamızdaki amaç, hiç kimsenin kötü yollara düşmemesidir. Onun için bu fakir insanların ellerinden tutuyoruz. Bir gıda paketiyle dahi olsa onların yanında oluyor, onlara yardım ediyoruz. Keşke herkes zekâtını verse de hiçbir fakir kalmasa." ifadelerini kullandı.

Yardımlarda emeği geçen herkese teşekkür eden Çelik, bütün hayırseverleri, bu hayır yarışında kendileriyle birlikte çalışmaya davet etti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.