Keskin nişancı katil öldürüldü

Keskin nişancı katil öldürüldü

ABD donanması özel kuvvetleri 'Navy SEAL'ın eski keskin nişancısı Chris Kyle'ın Texas eyaletindeki bir atış poligonunda vurularak öldürüldüğü bildirildi

Amerikan donanmasının ünlü katillerinden Chris Kyle'ın sonu da öldürdüğü Iraklılar gibi oldu. Kendisini hedef alan bir kişi tarafından vurularak öldürüldü. Kyle, yazdığı 'Amerikalı Keskin Nişancı' kitabıyla en çok satanlar listesine girmiş ve meşhur olmuştu. ABD donanma tarihinin en öldürücü keskin nişancısı olarak gösteriliyordu. Kyle'ın Irak'ta görev yaptığı biliniyor.

Donanmada görev yaptığı 1999 ve 2009 yılları arasında 150'den fazla kişiyi öldürdüğü ifade edilen Kyle'ın neden öldürüldüğü bilinmiyor. Yetkililer, Kyle'ı öldürdüğü sanılan 25 yaşındaki Eddie Ray Routh adlı şüphelinin kısa bir kovalamanın ardından polis tarafından yakalandığını açıkladı.

Kyle geçtiğimiz yıl bir dergiye verdiği röportajda keskin nişancılığı sırasında öldürdüğü hedeflerle ilgili, "İlk olarak o işi yapabileceğinizden emin olamıyorsunuz. Ama ben onlara insan olarak bakmıyordum. Aileleri var mı? diye düşünmüyordum" ifadelerini kullanmıştı.

Donanmada bulunduğu 10 yıl boyunca birçok göreve katılan Kyle, ABD'nin 2003 yılındaki Irak operasyonunda da yer almıştı. Evli ve iki çocuk sahibi olan Kyle, donanmadan ayrıldıktan sonra savaş ve silah eğitimi veren Craft İnternational adında bir şirket kurmuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.